Segueix-nos a les xarxes socials:

La covid remunta amb 87 ingressats a Manresa, la xifra més alta en tres mesos

L'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa tenia ahir 81 persones ingressades, fet que no es donava des de principis del mes de febrer passat, i Sant Andreu, 6 · L'útima setmana hi ha hagut 6 morts

La covid remunta amb 87 ingressats a Manresa, la xifra més alta en tres mesos| Arxiu / Oscar Bayona

La covid no dona treva. 87 persones estaven ingressades ahir als hospitals de Manresa a causa del coronavirus, la xifra més alta dels darrers tres mesos. 81 a Sant Joan de Déu, i 6 a l'Hospital de Sant Andreu. No hi havia xifres d'aquesta magnitud des del passat febrer.

A mitjans d'aquest mes de febrer, quan ja es començava a parlar d'una quarta onada, es va arribar gairebé al centenar entre els dos centres sanitaris. A Sant Joan de Déu no superaven els vuitanta ingressats, també, des de principis de febrer. L'última setmana hi ha hagut 6 traspassos per la malaltia. La situació al territori no és bona (veure pàgina 3).

Increment de casos

Des de finals de l'any passat fins a mitjans de febrer la covid va experimentar un increment de casos, sobretot el gener, que es va traduir en més hospitalitzacions per atendre els malalts més greus i els crítics. A aquests caldria sumar-hi els que passen la malaltia a casa amb el seguiment d'Atenció Primària.

A partir de mitjans de gener la corba va començar a baixar i les xifres es van estabilitzar tot i que la incidència de la malaltia va continuar sent important. El gener els pacients ingressats a l'Hospital de Sant Joan de Déu van superar, durant gairebé tot el més, el centenar, i sumats als de Sant Andreu en van arribar a tenir 152 a mitjans d'aquest mes. A partir d'aleshores i sobretot a finals de febrer, va començar el descens. Fins arribar al març, quan la tendència, a poc a poc, es va invertir. Sant Joan de Déu de Manresa no tenia 81 persones ingressades des del 2 de febrer, quan n'hi havia 94.

Estabilitat a Sant Andreu

A l'Hospital de Sant Andreu, en canvi, la tendència ha sigut la contrària. Cal tenir en compte en aquest cas que els pacients que atén provenen majoritàriament de residències i és gent gran, bona part de la qual ha estat ja vacunada. Ahir hi havia 6 persones ingressades a causa de la malaltia, xifra que es manté estable amb poques variacions des de principis del passat mes de març. La corba a la baixa va començar a mitjans de novembre, quan va arribar a tenir 77 ingressats. La setmana passada hi havia a Sant Andreu 6 persones ingressades. A partir d'aquí en va ingressar una més i una altra va rebre l'alta.

2.560 altes

A Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia han donat l'última setmana 47 altes, i la xifra total des de l'inici de la pandèmia fa més d'un any ja s'eleva a 2.401 persones. Sumades a les 159 de Sant Andreu fan un total de 2.560.

L'última setmana cal lamentar la mort de sis persones a l'Hospital de Sant Joan de Déu. Arriba a les 306 des que va començar l'emergència sanitària. A Sant Andreu no n'hi ha hagut cap. Entre els dos hospitals de Manresa sumen 435 decessos a causa de la covid.

A L'UCI de Sant Joan de Déu hi havia ahir 13 persones ingressades per covid. Fa dues setmanes eren 19.

Prem per veure més contingut per a tu