Un bomber de la Generalitat ha mort aquest dijous a la tarda mentre treballava en l'extinció d'un incendi declarat en una nau industrial de Vilanova i la Geltrú (Garraf). Tres bombers més han resultat ferits en el mateix accident. Segons les fonts consultades, es tracta d'un bomber jove de la recent promoció de 2019 que, segons els primers indicis, hauria rebut un cop de calor del qual ha pogut escapar. Sí que han pogut sortir els altres tres funcionaris que es trobaven al costat de la víctima en aquest instant i que han estat atesos pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Dos d'ells han estat traslladats a un hospital i el quart, lleu, ha rebut l'alta in situ.

El 'conseller' d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha desplaçat al lloc dels fets i s'ha activat a un equip de psicòlegs per a gestionar l'impacte emocional que han rebut els agents implicats. La família de la víctima ja ha estat informat del tràgic succés.

L'avís del foc ha arribat al telèfon 112 poc abans de les dues del migdia. El cos ha manat vint unitats a apagar-lo, una xifra important que indica que es tractava d'un servei complicat. Poc després de les tres de la tarda, a través del compte oficial, Bombers ha donat per controlades les flames. No obstant això, quan alguns efectius ja estaven remullant la nau ha ocorregut l'accident que ha costat la vida a un d'ells.

És el primer bomber que mor en acte de servei des de l'incendi d'Horta de Sant Joan a l'estiu de 2009, quan van morir cinc efectius del GRAF de Lleida. En 2015 va morir ofegat en el riu Ter un bomber, de l'anomenada 'segona activitat', que es trobava fent una pràctica. El foc forestal d'Horta de Sant Joan el succés més traumàtic per a la història recent del cos d'emergències català.