Segueix-nos a les xarxes socials:

Un equip investiga la detecció de la covid-19 a través de l’anàlisi de la tos

El grup, amb investigadors de la UPF, troba que el senyal de tos queda alterat en pacients positius

Un equip investiga la detecció de la covid-19 a través de l’anàlisi de la tos

La necessitat de fer cribratges massius a la població per detectar positius de covid-19 i trencar, així, possibles cadenes de transmissió del virus ha portat a investigar noves tècniques que permetin reduir el cost i el temps de les proves diagnòstiques per fer-les a gran escala d’una manera accessible, eficient i econòmica.

Un equip d’investigadors, en el context del congrés internacional Interspeech 2021, ha presentat el sistema al Cough Sound Track del Diagnosing Covid-19 using Acoustics (DiCOVA) Challenge. L’article corresponent a la seva contribució ha estat acceptat per formar part del programa científic d’Interspeech. Es tracta d’una recerca liderada per Adrià Mallol, alumne d’enginyeria de sistemes audiovisuals de la UPF i investigador de la Universitat d’Augsburg (Alemanya), i Helena Cuesta, amb participació d’Emilia Gómez, totes dues membres del grup de recerca en Tecnologia Musical MTG del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions DTIC de la UPF, i Björn Schuller, investigador de la Universitat d’Augsburg i de l’Imperial College de Londres. «Ens hem proposat d’investigar com utilitzar tècniques d’intel·ligència artificial (IA) per a la detecció d’aquesta malaltia», afirmen els investigadors.

Sistemes previs basats en IA s’han demostrat efectius per a la detecció de tos i esternuts, o per al reconeixement d’anomalies respiratòries. «Inspirats per aquests estudis, i basant-nos en les afectacions respiratòries provocades per la covid-19, ens vam plantejar el repte d’investigar si les tècniques d’IA poden detectar anomalies relacionables amb el virus a través de l’anàlisi automàtica de la tos», explica Helena Cuesta, de l’equip. Al treball els autors han trobat que el senyal de tos queda alterat en pacients positius de covid-19 i que la tos que genera un home i una dona no són necessàriament equivalents des del punt de vista de l’espectrograma.

El treball és una primera aproximació a la detecció de covid-19 a través de l’anàlisi automàtica de la tos i ha permès trobar pistes que caldrà seguir en els propers passos de la investigació per entendre de quina manera el senyal de tos queda alterat en pacients positius de covid-19.

Prem per veure més contingut per a tu