Segueix-nos a les xarxes socials:

Hospitalitzada una dona sospitosa de patir ‘febre de Crimea’ per una picada de paparra

Seria el segon cas en poc més de dos mesos després que el passat 26 d’abril se'n confirmés un a la província de Salamanca

Hospitalitzada una dona sospitosa de patir ‘febre de Crimea’ per una picada de paparraEP

Una dona de 68 anys va ingressar divendres passat a l’Hospital Río Hortega de Valladolid per un cas «sospitós» de febre hemorràgica de Crimea-Congo provocada per la picada de paparres. La pacient es troba aïllada des d’aleshores i s’han enviat mostres per analitzar a l’institut San Carlos de Madrid.

Seria el segon cas en poc més de dos mesos després que el passat 26 d’abril la Junta de Castella i Lleó, a través de la Direcció General de Salut Pública i el seu Servei d’Epidemiologia, en confirmés un a la província de Salamanca.

En concret i segons va informar el Govern autonòmic, el pacient era un home de 59 anys, ramader de professió i en contacte amb animals, que presentava picades recents de paparra, per la qual cosa van realitzar les oportunes anàlisis que van ser positives a la febre hemorràgica de Crimea-Congo, tal com va confirmar posteriorment l’Institut de Salut Carlos III.

Precaucions en les sortides al camp

Quant a la prevenció de les picades per paparres, les autoritats sanitàries recorden la importància d’utilitzar roba i calçat adequats durant les sortides al camp, així com transitar pels camins i utilitzar repel·lents tant per a les persones com per als animals de companyia. També insisteixen que les paparres que s'enganxin, s’han de retirar al més aviat possible i de manera adequada, preferentment per professionals sanitaris.

Prem per veure més contingut per a tu