La sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la pròrroga del toc de queda nocturn dues setmanes més i a 176 municipis catalans que havia demanat la Generalitat. Manresa entra a la llista per primera vegada.

Així, es prohibeix la mobilitat nocturna no obligada entre la una i les sis de la matinada, així com les trobades superiors a deu persones no convivents. També es limita l'aforament màxim dels serveis religiosos i funerals al 70%, amb un màxim de 1.000 persones. El Govern va anunciar aquest dimarts una modificació en els criteris per aplicar el toc de queda ja que ha rebaixat de 400 a 250 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants el límit per haver d'aplicar la mesura.

Aquestes limitacions s'aplicaran a partir d'aquest dijous a la mitjanit i fins al 20 d'agost. Aquesta darrera setmana eren 163 els municipis afectats però la llista s'ha ampliat a 176. D'entre aquests, Manresa i Figueres són els dos municipis més poblats que hi han entrat.

Llista dels municipis de la Catalunya Central amb toc de queda

De les comarques centrals entren a la llista Castellví de Rosanes, Igualada, Manresa, Piera, Súria i Vilanova del Camí; i s'hi mantenen Abrera, Capellades, Esparreguera, la Seu d'Urgell, Martorell, Masquefa, Navarcles, Olesa, Sant Esteve Sesrovires, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet i Solsona.

A la següent taula pot consultar tots els municipis que tindran confinament nocturn almenys fins al 20 d'agost. Pot navegar per les pàgines o fer servir el buscador. Les dades les ha facilitat el Departament de Salut i IA7 és la Incidència Acumulada en els darrers set dies (casos acumulats per cada 100.000 habitants).

Les mesures són "les més idònies"

En la resolució, el tribunal afirma que no hi ha dubte del risc imminent i greu per una malaltia transmissible, més encara per la presència de la variant delta. Un cop analitzat l'informe facilitat per Salut, assegura que les mesures proposades per la Generalitat resulten "necessàries" i són les "més idònies i eficaces" per aturar la transmissió. També les veu "proporcionades".

La sala accepta la modificació del criteri per incloure els municipis i també, però "amb cautela", la petició per 15 dies. En aquest sentit detalla que dona el seu aval en el ben entès que si les circumstàncies i dades son canviants "s'haurà d'estar a l'alçada de les exigències".