Segueix-nos a les xarxes socials:

Sanitaris demanen que se’ls facin testos d’anticossos per valorar tercera vacuna

El sindicat SATSE reclama que s’analitzi el grau d’immunitat que té el conjunt del personal del sector

El Sindicat d’Infermeria de Catalunya (SATSE) demana que s’analitzi el grau d’immunitat que té el conjunt del personal sanitari per comprovar els seus nivells d’anticossos i valorar si és necessària la inoculació d’una tercera dosi de la vacuna de cara a evitar nous contagis.

Davant l’augment dels contagis entre el personal sanitari, SATSE creu que cal que es reforcin i millorin les mesures de protecció i s’adoptin les que siguin necessàries per garantir la salut i seguretat dels professionals.

L’organització sindical demana que s’analitzi el grau d’immunitat que té el conjunt del personal sanitari. Recorda que aquests professionals van ser els primers a rebre la vacuna contra el coronavirus i apunta que ja hi ha ja estudis que indiquen que una tercera dosi de l’antigen produeix nivells d’anticossos contra la variant Delta entre 5 i 11 vegades més en comparació de la segona dosi.

Denuncia que encara hi ha problemes de falta d’espai i ventilació als centres sanitaris i sociosanitaris, com els vestidors dels professionals sanitaris, que, segons expliquen, en molts casos no reuneixen les condicions de ventilació i distàncies necessàries per garantir la seva salut i seguretat. «No cal abaixar la guàrdia en cap moment a l’hora de protegir uns professionals que estan en permanent contacte amb persones ja diagnosticades de Covid-19 o que són sospitoses de patir la malaltia», recalquen responsables de SATSE.

L’organització sindical incideix que els contagis per covid-19 entre el personal sanitari impliquen que les ja de per si mateix molt deficients plantilles d’infermeria i fisioteràpia es redueixin encara més, amb les consegüents conseqüències negatives en l’atenció i cures.SATSE insisteix en la necessitat que les baixes laborals per coronavirus es considerin de manera directa malaltia professional per garantir una major protecció i seguretat dels professionals sanitaris.

Prem per veure més contingut per a tu