Segueix-nos a les xarxes socials:

Suïssa aprova en un referèndum el matrimoni entre persones del mateix sexe

Suïssa va aprovar ahir mitjançant un referèndum el matrimoni entre persones de mateix sexe, cosa que permetrà que aquestes parelles puguin adoptar fills o tenir accés a les tècniques de reproducció assistida en el cas de les dones. Un 64% dels suïssos que van votar en aquesta consulta es van pronunciar en favor d’aquesta iniciativa, que va ser plantejada pel govern després de vuit anys de debats polítics i parlamentaris sobre la necessitat de reconèixer a les parelles del mateix sexe drets i deures respecte les parelles heterosexuals.

Amb l’excepció del partit de dreta radical UDC, de certs grups religiosos i d’altres que defensaven que el matrimoni havia d’estar reservat a una parella formada per un home i una dona, la resta de formacions polítiques donaven suport a la iniciativa.

Suïssa es converteix així en el trentè país del món a acceptar aquesta figura matrimonial i surt així del petit grup de països d’Europa occidental que encara no han legalitzat el matrimoni homosexual, en el qual han quedat Itàlia, Grècia i Liechtenstein, encara que els tres compten amb figures legals de diferent tipus que reconeixen aquestes unions.

D’ara endavant, les parelles femenines casades també podran accedir a una donació d’esperma a Suïssa, on les donacions anònimes estan prohibides, per la qual cosa el nen podrà conèixer la identitat del donant en complir els 18 anys, encara que les dues dones seran reconegudes com a mares des del naixement.

Prem per veure més contingut per a tu