Segueix-nos a les xarxes socials:

El congrés del PSC proclama oficialment Salvador Illa primer secretari del partit

La cúpula de la nova direcció socialista a Catalunya tindrà cinc viceprimeres secretaries amb Batet, Moret, Farrés, Collboni i Romero

El congrés del PSC proclama oficialment Salvador Illa primer secretari del partit

Salvador Illa ha estat proclamat aquest dissabte al vespre primer secretari del PSC en el congrés extraordinari. La presidenta del congrés, Marta Farrés, va ratificar l’elecció d’Illa «per aclamació» i va explicar que dins del termini establert no s’hi havia presentat cap aspirant més. La seva proclamació va anar acompanyada de la proposta d’una nova executiva, que inclou cinc viceprimeres secretaries i que es portarà a votació avui al matí.

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, ocuparà la viceprimera secretaria de l’Àrea d’Organització i Acció Electoral, i és qui en portarà el pes. Jaume Collboni serà el viceprimer secretari de Política Municipal; Acció Política, per a Alícia Romero; Igualtat i Acció Social, per a Marta Farrés; i Millora de l’Autogovern i Programes, per a Meritxell Batet.

El secretari d’Organització serà José Luis Jimeno, que fins ara era secretari de coordinació territorial. Joaquín Fernández serà el secretari de Política Municipal; Sònia Guerra, de Polítiques Feministes; Núria Parlon, de Polítiques de Seguretat, i Ferran Pedret, de Millora de l’Autogovern. Pedret, que havia de participar en el congrés com a delegat, ha hagut de seguir-lo a distància perquè ha donat positiu en un test d’antígens i està aïllat a casa.

D’aquesta manera, el PSC amplia les seves viceprimeres secretaries, ja que en l’executiva sortint només n’hi havia una, en mans d’Eva Granados, i Illa reforça la seva cúpula.

Miquel Iceta serà el president del partit i Núria Marín, la vicepresidenta. Elia Tortolero serà la portaveu i secretària de comunicació. Francesc Trillas es manté com a secretari d’Economia i Hisenda i Raúl Blanco, com a secretari d’Indústria, Energia i Transició Digital. Illa s’adreçarà avui a la militància quan es ratifiquin els resultats de la nova executiva proposada. També hi intervindrà el president del Govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Prem per veure més contingut per a tu