Segueix-nos a les xarxes socials:

Macron combina renovació i continuïtat a l’hora de formar el seu nou Govern

La presidència anuncia la composició del nou executiu, on es mantenen alguns pesos pesants

La presidència francesa va anunciar ahir la composició del nou Govern, que combina renovació i continuïtat, ja que hi segueixen pesos pesants com els ministres d’Economia, Bruno Le Maire, i d’Interior, Gérald Darmanin.

La diplomàtica conservadora Catherine Colonna, portaveu del Govern durant la presidència de Jacques Chirac, serà la titular d’Exteriors, segons la llista que va anunciar el secretari general de l’Elisi, Alexis Kohler. Repeteix com a número dos d’Exteriors, responsable directe d’Europa, Clément Beaune, ministre delegat.

El nou Executiu també inclou diversos fidels macronistes que han estat promocionats, com l’exsecretària d’Estat Olivia Grégoire, que es converteix en la nova portaveu de l’Executiu gal.

La consellera del president Rima Abdul Malak surt de l’anonimat per passar a encapçalar el Ministeri de Cultura, i substitueix la conservadora Roselyne Bachelot, mentre que Stanislas Guerini, delegat general del partit del president, Emmanuel Macron, s’ocuparà de Transformació i Funció Pública.

Entre els 17 ministeris anunciats, sis ministres delegats i quatre secretaris d’Estat, destaquen altres noms de l’entorn macronista, com el titular de Sanitat, que va gestionar la pandèmia, Olivier Véran, que passa a ser ministre delegat de la primera ministra responsable de relacions amb el Parlament.

El Ministeri de Sanitat recaurà ara en Brigitte Bourguignon, exdiputada socialista el 2012 i de nou el 2017 amb La República en marxa, el partit de Macron, canviat de nom el 2022 Renaixement.

També destaca Amélie de Montchalin, un dels rostres més joves del nou Executiu, de 36 anys, ara ministra de Transició Ecològica i Cohesió dels Territoris, mentre que Agnès Panier Runacher serà ministra de Transició Energètica. Repeteix en el càrrec el ministre de Justícia, el controvertit advocat Éric Dupond-Moretti, i l’exministre d’Ultramar Sébastien Lecornu s’ocuparà ara de Defensa, mentre que la diputada macronista Yaël Braun-Pivet estarà a càrrec d’Ultramar.

L’historiador Pap Nd’iaye, professor de la prestigiosa universitat de Sciences Po i director del Museu de la Immigració, serà ministre d’Educació Nacional i Joventut, i la titular d’Educació Superior i Recerca serà la física Sylvie Retailleau, procedent de la direcció de la Universitat Paris-Saclay, entre altres canvis.

Prem per veure més contingut per a tu