Segueix-nos a les xarxes socials:

La fiscalia insta el TSJC a investigar la igualadina Alba Vergés per no prioritzar la vacunació de policies nacionals

El ministeri públic no descarta investigar també l'actual conseller de Salut, Josep Maria Argimon

La fiscalia insta el TSJC a investigar la igualadina Alba Vergés per no prioritzar la vacunació de policies nacionalsNoemí Badrenas

 La Fiscalia Superior de Catalunya ha instat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a admetre una querella contra l'exconsellera de Salut Alba Vergés, actual membre de la Mesa del Parlament, i l'exdirector del Servei Català de la Salut Adrià Comella per no vacunar abans els policies nacionals i guàrdies civils destinats a Catalunya. El ministeri públic considera que entre finals de febrer i finals d'abril del 2021 la Generalitat va prioritzar la vacunació de mossos d'Esquadra i policies locals per davant dels agents de cossos estatals destinats a Catalunya. De fet, el desembre passat la sala contenciosa-administrativa del TSJC ja va dictaminar que la Generalitat havia discriminat els cossos estatals.

La querella, presentada a l'abril per la Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil Professional, s'atribueixen als querellats delictes de prevaricació, contra els drets dels treballadors, contra els drets fonamentals i les llibertats públiques i contra les garanties constitucionals. Anava dirigida contra Vergés o Comella, però el ministeri públic no descarta que també es pugui investigar l'actual conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que aleshores era secretari de Salut Pública.

Segons el ministeri públic, la inactivitat o retard del Departament de Salut respecte la vacunació dels cossos estatals va suposar una diferència de tracte "injustificada i discriminatòria", i no es va poder dur a terme "sense el consentiment, coneixement i aquiescència" dels dos querellats. Però la responsabilitat també es pot estendre, segons la fiscalia, a l'aleshores secretari de Salut Pública i actual conseller de Salut, Josep Maria Argimon, o al director de serveis del Cat Salut, Xavier Rodríguez, entre altres.

Vergés defensa que es va vacunar "a tothom"

 L'exconsellera de Salut i l'actual membre de la Mesa del Parlament, Alba Vergés, s'ha pronunciat a través de Twitter al respecte. Vergés ha defensat que es va vacunar "a tothom", afegint que el desplegament de l'estratègia de vacunació va ser un "èxit". "Aquesta és la realitat", ha reblat. D'altra banda, ha considerat que es tracta d'una "persecució" d'allò més "absurda". "Per què destinar temps i recursos on no hi ha problemes?", s'ha preguntat.

Aragonès dona el seu suport a Vergés

El president català, Pere Aragonès, ha denunciat la "persecució judicial" i ha donat suport a l'exconsellera de Salut Alba Vergés, que ha defensat que "es va vacunar tothom". La Fiscalia Superior de Catalunya defensa que s'investigui Vergés, d'ERC, pel suposat "retard" en la vacunació de guàrdies civils i policies nacionals a Catalunya, una "diferència de tracte" que creu que podria ser "injustificada i discriminatòria".

En un informe, la Fiscalia s'ha mostrat a favor que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) admeti a tràmit la querella presentada per la Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil (UOGC) contra Vergés i apunta al fet que també podrien derivar-se responsabilitats penals contra l'exsecretari de Salut Pública i ara conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

"Tot el suport, Alba Vergés. El teu compromís amb la salut pública i en la defensa de la sanitat com a dret universal per a tothom és inqüestionable. Ja n'hi ha prou de persecució policial", ha escrit Aragonès a Twitter.

El president de la Generalitat ha afegit, a més, que trasllada "també tot el suport al conseller Argimon, sobre qui ara la Fiscalia vol posar el focus. Ja n'hi ha prou d'acusacions injustes i arbitràries".

Per la seva banda, Vergés ha assegurat també en aquesta xarxa social que "es va vacunar tothom". "Aquesta és la realitat. Des del Departament de Salut es va desplegar l'estratègia de vacunació que ha estat un èxit. Per què destinar temps i recursos on no hi ha problemes? Quina persecució tan absurda"

Prem per veure més contingut per a tu