El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat aquest dimecres que els centres educatius que ho sol·licitin podran no aplicar en el curs vinent el nou decret de currículum que prepara el departament.

En una roda de premsa a la Conselleria, convocada després de cancel·lar la inauguració prevista del Saló de l'Ensenyament, en el qual han irromput un centenar de manifestants en vaga, el conseller ha assegurat que "entén el cansament" dels professors però ha descartat dimitir tal com li demanen, després d'assegurar que se sent amb tota la força per continuar avançant.

Gonzàlez-Cambray ha afegit que, segons les primeres xifres provisionals de seguiment d'aquest dimecres, un 14% dels docents de la pública i un 7% de la concertada han optat per exercir el seu dret a vaga.

Els sindicats d'educació consideren "insuficient" l'anunci

El sindicat majoritari de professors, USTEC, ha reaccionat a les mesures que ha anunciat aquest matí en roda de premsa el conseller Cambray: "Ens semblen insuficients". Respecte a una de les cessions que ha fet el departament -ajornar l'aplicació dels nous currículums-, el mateix sindicat argumenta que és "increïble" que dimarts fos innegociable i ara s'hagi concedit. Demanen una "resposta ferma" a la resta de les seves reivindicacions i anuncien resistència: "si el conseller és immobilista, nosaltres també ho serem".