Segueix-nos a les xarxes socials:

Estudiants de quart d'ESO fan boicot a les proves de compètencies bàsiques

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans denuncia que diversos equips directius han amenaçat als alumnes amb la possibilitat de suspendre l’assignatura pertinent o de no obtenir el títol

Estudiants de quart d'ESO fan boicot a les proves de compètencies bàsiquesSEPC

Sota els eslògans principals d’ “Incompetències 23” i “Jo no competeixo", centenars d’estudiants de quart d'ESO s’han negat ha fer les proves de Competències Bàsiques (CCBB) que es van dur a terme entre dimecres i dijous arreu del Principat. El boicot, promogut des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ha generat tensions a les aules.

Dimecres el sindicat va animar els estudiants a boicotejar les proves enganxant adhesius contra les competències bàsiques als fulls d'examen o a l'ordinador amb què els alumnes s'examinarien i a penjar una fotografia a les xarxes socials.

Boicot a les proves de Competències Bàsiques

Segons fonts del SEPC, diversos professors i membres dels equips directius han amenaçat als alumnes amb la possibilitat de suspendre l’assignatura pertinent o de no obtenir el títol de l’ESO, entre altres càstigs. Tot i que s’ha emès, reiteradament, que les Competències Bàsiques no poden formar part de l’avaluació curricular de l’alumne.

Davant d'aquesta situació, el sindicat ha posat en manifest que les proves són part de l’ofensiva mercantilitzadora de l’educació. En paraules de la portaveu nacional del SEPC “no podem permetre que se celebrin unes proves que tenen l’objectiu de premiar econòmicament els centres amb millors resultats, generant encara més segregació i desigualtats socials respecte a aquells que assoleixen pitjor puntuació”.

Prem per veure més contingut per a tu