Joan Carles I va ocultar fins al desembre del 2011 més de 75 milions d'euros al compte corrent que va obrir el 2008 en una sucursal del Banc Mirabaud Ginebra (Suïssa) a nom de la Fundació Lucum, segons es desprèn de la documentació entregada per l'entitat financera al fiscal suís Yves Bertossa, i a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO DE ESPAÑA, del mateix grup editorial que Regió7.

L’excap d’Estat va firmar el 8 d’octubre del 2008 l’obertura del compte, en què va ingressar 64.884.405 euros [100 milions de dòlars], que va posar a nom de la Fundació Lucum, que havia sigut creada per uns presumptes testaferros a Panamà el 31 de juliol d’aquell mateix any. Els diners, que havien sigut transferits en dòlars, tenien la seva justificació en un regal «segons la tradició dels vincles de l’Aràbia Saudita amb altres monarquies».

Però la comptabilitat de Lucum, a la qual ha tingut accés El Periódico, indica que Joan Carles I, com a beneficiari del compte, va arribar a rebre nous fons, per això va arribar a atresorar ja a l’octubre del 2009 un total 70.213.000 euros. Això suposava un rendiment del 7% respecte a l’any anterior, segons especifiquen els comptes de la fundació.