Segueix-nos a les xarxes socials:

Madrid paga 110.000 euros a l'autor del polèmic memorial de la covid per un bust del rei Felip VI

L'escultor d'Els herois de la covid-19' havia començat l'obra anys enrere i no tenia, per tant, un significat originalment lligat a la pandèmia

Madrid paga 110.000 euros a l'autor del polèmic memorial de la covid per un bust del rei Felip VI

La Comunitat de Madrid ha encarregat, per un import de 110.000 euros, l'elaboració d'un bust de bronze del rei Felip VI a l'artista Víctor Ochoa, autor de l'escultura titulada 'Els herois de la covid-19' i que el Govern regional va comprar per homenatjar les víctimes de la pandèmia. L'obra va ser entregada a la Comunitat de Madrid el 14 de maig de 2020 i no va trigar a convertir-se en objecte de polèmica en descobrir-se que l'escultor l'havia començat anys enrere i no tenia, per tant, un significat originalment lligat a la pandèmia.

Finalment, l'escultura, que anava a ser col·locada en un dels patis de la Reial Casa de Correus, seu del Govern autonòmic, es va situar a l'hospital Infermera Isabel Zendal. Segons disposa l'expedient de contractació del bust, avançat per 'Infolibre' i a què ha tingut accés Efe, el contracte es va adjudicar el 6 d'abril via procediment negociat sense publicitat, i l'obra s'haurà d'entregar abans del 30 d'abril. Igual que en el cas de l'escultura dedicada a les víctimes de la pandèmia, l'òrgan contractant és la Conselleria de Presidència, Justícia i Interior, que considera «adequat adquirir un bust que reconegui» la «tasca com a cap de l'Estat» de Felip VI.

El plec de prescripcions tècniques estableix que l'obra serà una peça única, fosa en bronze i patinada, aproximadament del doble de la mida natural, i que s'entregarà sobre un basament d'aproximadament 110 centímetres d'altura, amb una placa commemorativa incrustada i gravada. L'obra, diu aquest mateix document, s'entregarà i s'ubicarà a la Reial Casa de Correus, i «ha de ser realitzada per un artista de reconegut prestigi que aporti al projecte la qualitat i significació que exigeix».

Prem per veure més contingut per a tu