Un home de 67 anys ha estat condemnat a dos anys de presó, tot i que se li concedeix el benefici de la suspensió de la pena privativa de llibertat, per violar una dona i donar-li una pallissa en la part posterior d'una furgoneta a Múrcia. L'home va admetre davant el jutge l'agressió sexual de la qual se l'acusava i va reconèixer que va forçar a la dona, la seva empleada, que va ser contractada mitjançant una empresa de treball temporal per recollir albercocs en la finca en la qual ell era llavors l'encarregat.

Tal com es llegeix en el relat de fets provats de la sentència, els fets van tenir lloc el maig de fa tres anys, quan víctima i agressor van acordar quedar. El subjecte va recollir a la dona a Archena, amb la seva furgoneta, i la va portar a una finca de Yéchar, a Mula, on va parar. Quan ella li va preguntar què feien allà, l'individu va etzibar: "Calla. Si no vols problemes amb mi, fes el que jo et demani". Llavors la treballadora va manifestar la seva intenció de marxar-se, i va ser quan ell "li va propinar una empenta i la va introduir a la part posterior de la furgoneta, intentant la dona escapolir-se en diverses ocasions, sense èxit, a causa dels cops que l'acusat li propinava a la cara, alhora que l'agafava pels cabells".

Tot seguit, la va violar, al mateix temps que l'insultava: "Ets una puta: si has quedat amb mi i has pujat al cotxe, ja sabies el que passaria". La va tornar a agredir i li va dir: "Vesteix-te i no diguis res, que ningú et creurà". "Si dius alguna cosa d'això tant tu com els teus paisans perdreu el treball", va afegir.

Mig any entre reixes

La víctima va patir diverses lesions de les quals va ser atesa a l'hospital. Va denunciar. El seu cap va ser llavors detingut i el jutge de guàrdia el va enviar a presó provisional, on va estar mig any. Tres anys després dels fets, el cas arribava a l'Audiència Provincial de Múrcia, tot i que no es va celebrar el judici com a tal, en donar-se una conformitat entre les parts.

I en virtut d'aquesta conformitat, el subjecte va reconèixer els fets i es va conformar amb les penes pactades. L'assumpte es va declarar vist per sentència per estricta conformitat de les parts, per la qual cosa la fallada va ser avançada i la sentència declarada ferma. El sexagenari és condemnat a dos anys de presó per un delicte d'agressió sexual, amb els atenuants de reparació del mal (abans del judici, va lliurar 6.000 euros a la seva víctima en concepte de responsabilitat civil) i de confessió tardana. 

No podrà aproximar-se a menys de 500 metres de la dona que va violar durant set anys. Així mateix, passarà un lustre en règim de llibertat vigilada. Durant aquest lustre no podrà delinquir: no entrarà a la presó amb la condició que no cometi cap delicte i assisteixi a un programa formatiu d'educació sexual.