Segueix-nos a les xarxes socials:

CIS: Sánchez obté el millor resultat electoral de l'any i s'estanca l'auge de Feijóo

En el baròmetre d'octubre Vox recula un punt i mig mentre que Podem continua pràcticament igual

CIS: Sánchez obté el millor resultat electoral de l'any i s'estanca l'auge de FeijóoDavid Castro

El PSOE es manté en primera posició en intenció de vot, segons el baròmetre d'octubre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Els socialistes amplien la distància amb el principal partit de l'oposició i se situen quatre punts per sobre. El partit liderat per Pedro Sánchez obtindria el 32,7% dels vots (3,5 punts més que al setembre) i els populars el 28,7% (dues dècimes més). Al juliol el CIS va augurar per primer cop una victòria dels d'Alberto Núñez Feijóo, però el PSOE torna a situar-se com a guanyador d'uns comicis a l'estat espanyol per segon mes consecutiu i amb el millor avantatge de tot l'any. Al setembre el CIS ja va decantar-se de nou per una victòria socialista, però només per set dècimes.

D'altra banda, el CIS d'octubre augura una reculada de Vox, que perd un punt i mig en relació al setembre amb el 8,8% dels vots. Unides Podem continua en tercera posició amb el 12,7%, només una dècima menys que el mes anterior. Pel que fa a Cs, el partit liberal perd una dècima i se situa en el 2,7%.

Variacions en l'independentisme

ERC obté tres dècimes menys a l'octubre i se situa en el 2,4%. Junts en perd una i obté l'1,4%. La CUP també retrocedeix tres dècimes fins al 0,5%. Entre els tres partits, l'independentisme recula set dècimes.

Prem per veure més contingut per a tu