Segueix-nos a les xarxes socials:

Demografia

La població japonesa de menys de 15 anys cau a mínims històrics

El Japó té la proporció més baixa de menors entre els 35 països del món amb més de 40 milions d’habitants

La població japonesa de menys de 15 anys cau a mínims històricsEFE

La població infantil del Japó ha disminuït fins a un nou mínim, segons dades publicades avui pel Govern, una tendència que testifica l’envelliment demogràfic nipó i planteja un panorama ombrívol per al sistema públic de pensions. El nombre de persones de menys de 15 anys residents al Japó a 1 d’abril, quan va començar el seu nou any fiscal, era de 14,65 milions, 250.000 menys que un any abans i la xifra més baixa des que aquestes dades es van començar a registrar el 1950, segons un informe del Ministeri de l’Interior publicat la vigília del Dia del Nen. El nombre de nens en aquesta data era de 7,51 milions i el de nenes se situava en 7,15 milions. La proporció d’infants respecte a la població total també va caure a un mínim històric de l’11,7%, una dècima per sota que un any abans, i és el quaranta-unè any consecutiu de descens.

El Japó té la proporció més baixa de menors entre els 35 països del món amb més de 40 milions d’habitants, per darrere del 12,9% d’Itàlia i de l’11,9% de Corea del Sud, segons estadístiques de les Nacions Unides (ONU). Per grups d’edat, la xifra d’infants d’entre 12 i 14 anys era de 3,23 milions, en comparació amb els 2,51 milions de menors fins a 2 anys, un reflex de la tendència de disminució de naixements.

L’1 d’octubre del 2021, totes les 47 prefectures del Japó havien experimentat una disminució de la població infantil respecte a l’any previ, per primera vegada des del 1999. La província d’Okinawa, al sud-oest de l’arxipèlag, té la proporció més gran de menors, amb un 16,5%, i la d’Akita, al nord, té la més petita, del 9,5%.

La població infantil del Japó va arribar a un pic de 29,89 milions el 1954. La xifra va experimentar un breu repunt a principis dels anys setanta, però ha anat caient successivament des del 1982.

Prem per veure més contingut per a tu