Segueix-nos a les xarxes socials:

La xifra de víctimes mortals a Gaza supera les 5.000 després de nombrosos bombardeigs per part d'Israel

L'exèrcit del país hebreu informa d'atacs en territori libanès que han neutralitzat infraestructura de Hezbollah

La xifra de víctimes mortals a Gaza supera les 5.000 després de nombrosos bombardeigs per part d'IsraelSentinel-2

 El nombre de víctimes mortals a la franja de Gaza pels bombardeigs israelians puja fins a 5.087. Així ho ha comunicat aquest dilluns el ministeri de Salut de la zona, que ha detallat que un 40% són nens i un 22% dones o persones grans. Per altra banda, la xifra de ferits ascendeix fins a 15.273. La darrera actualització arriba en un moment en què un tercer comboi de la Creu Roja i l'Organització de les Nacions Unides (ONU) format per 14 camions ha creuat el pas fronterer de Rafah per oferir ajuda humanitària a la població civil de Palestina. "És un petit bri d'esperança per als milions de persones que necessiten ajuda, però en cal més, molta més", ha escrit a X el secretari general de l'ONU per a assumptes humanitaris, Martin Griffiths.

L'actualització arriba després que l'exèrcit israelià hagi bombardejat aquest cap de setmana diverses zones del centre i el nord de Gaza, uns atacs que, segons el govern gazatí, han acabat amb la vida de més de 60 persones.

Pel que fa al front nord, a la frontera entre Israel i el Líban, les forces de defensa israeliana han informat a través de X que s'han neutralitzat centres d'operacions de Hezbollah i que s'han interceptat diversos vehicles que tenien intenció d'entrar a territori israelià.

A la regió de l'Alta Galilea, al nord-est del país hebreu, l'exèrcit ha activat una alerta després de detectar un avió no tripulat que es dirigia a territori israelià des del Líban. Alhora, a la franja de Gaza, Tel-Aviv ha detectat dues naus en direcció a Israel. En els dos casos, els vehicles han estat interceptats.

Prem per veure més contingut per a tu