La xifra de víctimes mortals a Gaza supera les 5.000 després de nombrosos bombardeigs per part d'Israel

L'exèrcit del país hebreu informa d'atacs en territori libanès que han neutralitzat infraestructura de Hezbollah

Imatges del satèl·lit Sentinel-2 de Copernicus del 7 d'octubre a la frontera nord entre Gaza i Israel (comparativa 2)

Imatges del satèl·lit Sentinel-2 de Copernicus del 7 d'octubre a la frontera nord entre Gaza i Israel (comparativa 2) / Sentinel-2

ACN

 El nombre de víctimes mortals a la franja de Gaza pels bombardeigs israelians puja fins a 5.087. Així ho ha comunicat aquest dilluns el ministeri de Salut de la zona, que ha detallat que un 40% són nens i un 22% dones o persones grans. Per altra banda, la xifra de ferits ascendeix fins a 15.273. La darrera actualització arriba en un moment en què un tercer comboi de la Creu Roja i l'Organització de les Nacions Unides (ONU) format per 14 camions ha creuat el pas fronterer de Rafah per oferir ajuda humanitària a la població civil de Palestina. "És un petit bri d'esperança per als milions de persones que necessiten ajuda, però en cal més, molta més", ha escrit a X el secretari general de l'ONU per a assumptes humanitaris, Martin Griffiths.

L'actualització arriba després que l'exèrcit israelià hagi bombardejat aquest cap de setmana diverses zones del centre i el nord de Gaza, uns atacs que, segons el govern gazatí, han acabat amb la vida de més de 60 persones.

Pel que fa al front nord, a la frontera entre Israel i el Líban, les forces de defensa israeliana han informat a través de X que s'han neutralitzat centres d'operacions de Hezbollah i que s'han interceptat diversos vehicles que tenien intenció d'entrar a territori israelià.

A la regió de l'Alta Galilea, al nord-est del país hebreu, l'exèrcit ha activat una alerta després de detectar un avió no tripulat que es dirigia a territori israelià des del Líban. Alhora, a la franja de Gaza, Tel-Aviv ha detectat dues naus en direcció a Israel. En els dos casos, els vehicles han estat interceptats.