L'Events s'imposa al Manresa CBF en un duel marcat per la tàctica (50-40)

Les igualadines superen a les bagenques en el derbi de la Catalunya Central de Super Copa

Les manresanes no van saber superar la defensa igualadina

Les manresanes no van saber superar la defensa igualadina / Oscar Bayona

Amb el clar record de la importància que va tenir la gran presència de públic a les grades del Nou Congost, l’Events Igualada es va assegurar que quan el Manresa CBF visités Les Comes, també s’hi trobaria un ambient hostil. No va ser la presentació de la resta d’equips del club, però l’afició anoienca va respondre omplint el seu pavelló.

Era el primer senyal que el de dissabte no era un enfrontament més, malgrat que cap dels dos equips s’hi jugués massa res. Però ni el dia gris que tenyia el cel de la capital de l’Anoia, ni la baixa anotació van decebrer. I és que així havia plantejat el duel Raül Caballero. El tècnic de les locals era conscient de la dinàmica positiva en la qual es trobava immers el seu equip, i des de l’inici se cenyia al seu pla de partit: una defensa zonal que s’aprofitava de l’escàs encert exterior de les manresanes.

Des de l’inici, l’alternativa funcionava, i quan Marc Rovirosa contraatacava fent entrar al duel Queralt Ribera, les igualadines optaven per una caixa en rombe. Es jugava al que volia Caballero, i a més de vèncer en l’apartat tàctic, les de la capital de l’Anoia jugaven gairebé sempre amb el marcador a favor. Les distàncies eren curtes, però encara més ho era el ritme anotador. Un conjunt de situacions que no afavorien gens els interessos de les bagenques, que només podien fer valdre el seu talent en situacions de ràpides transicions. Les de la capital del Bages van experimentar durant trenta-cinc minuts amb alternatives ofensives: atacs centrats en la generació individual, llargues jugades que buscaven trobar llançaments alliberats corrent el risc d’exhaurir la possessió, o aïllar Ribera a una cantonada i resignar-se a disputar un quatre contra quatre en estàtic.

Els minuts es diluïen i també semblava fer-ho l’avantatge igualadí en el moment clau del duel, els darrers dos minuts. Les manresanes semblaven una mica més còmodes, i malgrat no jugar al que més les interessava, entraven de ple al partit encadenant accions positives als dos costats de la pista. Era el moment de comprovar la capacitat de resiliència dels dos equips: l’Events havia de segellar un partit que havia controlat gairebé des de l’inici, mentre que el Manresa CBF havia de culminar una remuntada èpica en territori hostil.

La retòrica final va voler que les anoienques s’enduguessin el partit amb la mateixa rapidesa que les bagenques els havien retallat l’avantatge. Amb un 44-40 a l’electrònic, un primer triple de Marta Blanco i una pilota perduda de les de Rovirosa en l’intent de resposta, complicaven les coses. Però el més tràgic per les manresanes encara havia d’arribar. En la següent jugada, i després d’una bona defensa coral, un nou triple de Naia Puente va tocar i enfonsar el conjunt del Bages.

EVENTS IGUALADA: Compte 10, Carner 6, Enrich 2, Brunet 4, Fuertes 1 –cinc inicial– Blanco 9, Soler 4, Salanova, Vancells 4, Puente 8, Vila i Ambròs 2.

MANRESA CBF: Ribera 6, Ortas 2, Beltran 2, Diallo 2, Garcia 10 –cinc inicial– Sall 3, Caro, Soteras 2, Rovira, Martí 8 i Gener 5.

ÀRBITRES: Pujol i Guil.

PARCIALS: 9-9, 24-17 (descans), 39-31, 50-40