Després de vuit anys en el càrrec, l'alcalde de Calders, Jaume Perarnau, no aspirarà a la reelecció a les properes eleccions municipals. El seu substitut al capdavant de la Candidatura Democràtica de Calders (CDdeC) és un vell conegut de la formació independent, Lluís Cerarols, que va ser el primer candidat que va tenir el grup, el 1983.

Quan acabi el mandat, Perarnau haurà estat alcalde dues legislatures, en les quals la formació ha estat adscrita a ERC. En els propers comicis, però, Cerarols ja ha avançat que no es casen amb cap partit polític d'àmbit català: "en aquesta nova etapa ens tornem a presentar com a agrupació d'electors", amb una candidatura "independent i formada per persones políticament transversals que no estan adscrites a cap partit". L'única excepció és la incorporació a CDdeC de Josep Pujol, que en les darreres eleccions va ser l'alcaldable d'Iniciativa, un partit que en aquesta ocasió no concorrerà a les eleccions a Calders.

Lluís Cerarols va néixer a Calders fa 53 anys i va participar en la creació de la candidatura, el 1983, any en què el grup es va presentar per primer cop a uns comicis municipals, amb Cerarols de número 1. Un altre partit independent, el GI Calders, va guanyar les eleccions i Cerarols va exercir tot un mandat de regidor a l'oposició. El 1987 va aparcar la política i ara, 24 anys després, està disposat a fer un segon assalt per arribar a l'alcaldia. Escriptor i professor de Filosofia, actualment exerceix la docència a l'institut de Sallent.

Tot i que la llista ha renovat la totalitat dels seus membres, Cerarols ha destacat que és "continuadora de la tasca duta a terme per l'equip de govern presidit per Jaume Perarnau". La transversalitat del projecte respon al fet que la candidatura vol tenir "en la mesura que sigui possible vocació unitària, entenent que, especialment en els pobles petits, cal unir tots els esforços, les energies i els pocs recursos humans amb l'objectiu de servir millor el municipi i tota la seva gent".

Amb la integració del que va ser cap de llista d'Iniciativa al grup independent, els calderins tindran dues opcions per votar en les properes municipals: la Candidatura, que governa des del 1987, i CiU, que en les darreres eleccions va obtenir dos regidors.

CDdeC farà la presentació oficial en les properes setmanes. De moment, el grup ja ha confirmat sis noms: Ester Ruíz, Mercè Badia, Josep Fàbrega, Mireia Ruíz, Montserrat Clotet i l'ecosocialista Josep Pujol.