Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Feliu Sasserra celebra la Fira de les Bruixes

El mascle cabró i les danses rituals converteixen el municipi en un punt d'atracció per als amants d'aquest món

El serrat de les Forques és un dels llocs més emblemàtics de Sant Feliu Sasserra. Ja es troba documentat als segles XVI i XVII i és on es penjaven les bruixes del Lluçanès.

El dia 1 de novembre, el poble de Sant Feliu Sasserra s´endinsa en el món de les bruixes amb el mascle cabró i les danses rituals, que tenen el seu origen en l´acusació de bruixeria d´unes veïnes del poble a principi del segle XVII.

La nit del 31 d´octubre, l´espectacle Dues bruixes a la plaça de l´Església donarà el tret de sortida a la Fira de les Bruixes de Sant Feliu. Tal com afirma el seu alcalde, Josep Romero, «cada any fem un espectacle diferent i amb un guió nou per no caure en la monotonia». La funció començarà a partir de les 11 de la nit i tindrà un durada aproximada d´una hora. Tot seguit Nyandú i l´orquestra Mitjanit actuaran a l´Ateneu del poble i es clourà així la 12a Fes-ta Bruixa, el preàmbul de la fira.

L´endemà, el dia 1 de novembre, els carrers del poble s´ompliran amb les parades d´artesans i comerç local, les tarotistes, la taverna esotèrica i els múltiples personatges caracteritzats que ens traslladaran a un temps passat. Tot i ser un poble petit, l´alcalde Romero afirma que «més de mig poble participa d´alguna manera o altra en la fira», i així s´aconsegueix que sigui una fira consolidada en aquesta època. Així doncs, la unió de tot el poble fa que per uns dies, Sant Feliu Sasserra sigui un punt d´atracció per a tots els amants d´aquest món màgic i misteriós.

Al llarg de tot dijous s´aniran fent espectacles a la plaça de l´Església i en alguns hi participaran els més petits de casa.

El punt final d´aquesta Fira de les Bruixes serà a partir de les set de la tarda, quan es farà una escenificació d´un judici i un suplici per acabar, tot seguit, amb la resolució de la sentència.

La direcció artística de tots els espectacles d´enguany és a càrrec de Núria Gómez, David Ortega i Mima Riera, i cal destacar que enguany s´han pogut realitzar tres tallers gràcies al programa «Tallers per a la festa» del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquests tallers són un d´herbes remeieres, un de teatre i un de gralla. Gràcies a aquest darrer, es té la intenció que de cara a l´any vinent alguns balls que es facin a la fira es puguin fer amb música en directe.

Prem per veure més contingut per a tu