Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Joan se suma a les sancions a bancs i empreses que tinguin habitatges buits

La mesura es va aprovar per unanimitat en el darrer ple, amb presència de membres de la PAHC Bages

Seguint l'exemple d'altres municipis catalans, l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada sancionarà les entitats financeres i grans empreses que tinguin immobles permanentment desocupats. La proposta, presentada pel grup municipal d'ICV-EUiA en forma de moció al darrer ple, celebrat dijous al vespre, va tenir el suport unànime de la resta de formacions.

L'exposició sobre aquest punt va tenir una intensitat especial pel fet que el ple va tenir l'assistència d'una desena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages, que hi van ser per donar suport a la moció. De fet, aquest punt ocupava la dinovena posició en la llista de 23 punts a tractar en el ple, però la PAHC va demanar d'avançar-lo, i així es va acceptar "com a mesura excepcional i valorant la importància del tema", segons va apuntar l'alcalde, Gil Ariso. Es va discutir en cinquè lloc, després de tots els punts vinculats amb la presa de possessió de Jordi Pujol com a regidor no adscrit (i que aquest diari ja va explicar en l'edició de divendres).

Entre altres coses, la moció presentada per ICV-EUiA insta l'Ajuntament a elaborar un registre dels immobles desocupats al municipi, i a tenir especialment en compte els que són d'entitats financeres i grans empreses, que són els que se sancionarien en cas de permanència, amb multes coercitives que poden arribar fins als 100.000 euros.

Després de l'exposició de la moció, i per una qüestió reglamentària, el ple va quedar temporalment suspès per poder donar veu a un dels membres de la PAHC, que va llegir un manifest amb què justificava la necessitat d'aprovar aquesta moció. En aquest sentit, la PAHC considera una "anomalia" que siguin les administracions locals, "mancades de recursos, les que rebin l'impacte de les persones afectades per desnonaments pel fet de ser les que estan més a prop dels ciutadans", i en aquest sentit defensa que puguin tenir la possibilitat de sancionar. I és que aquesta situació "contrasta amb els milers de pisos buits d'entitats financeres, moltes de les quals han estat rescatades amb diners públics". Els portaveus de tots els grups van donar ple suport a aquest argument.

Altres municipis bagencs, com Santpedor, també portaran aquest punt a aprovació del ple.

Prem per veure més contingut per a tu