Segueix-nos a les xarxes socials:

La Generalitat inicia un pla per posar en ordre el futur urbanístic de la mineria

El conseller Santi Vila afirma que el document "ha de resoldre definitivament problemes cronificats" a la comarca

La Generalitat inicia un pla per posar en ordre el futur urbanístic de la mineriaenric badia

La minera del Bages tindrà el seu marc urbanístic legal per tenir resolt en el futur quina ha de ser o pot ser la seva activitat industrial. Iberpotash havia reclamat manta vegades que hi hagués unes regles de joc aprovades i reconegudes perquè les empreses puguin desenvolupar projectes sense la temença que en qualsevol moment poden tenir canvis de criteri sobre el marc legal que els obliguen a aturar o fer canvis sobre la marxa en els projectes que desenvolupen. L'empresa minera ha tingut molt males experiències en els darrers anys en matèria judicial, tant per les accions empreses a Sallent contra els runams salins com pel torpedinament judicial al seu projecte de creixement a Súria.

A partir d'avui, el govern de la Generalitat es posa a treballar en la redacció del Pla Director Urbanístic de l'Activitat Minera al Bages, un document que, en bona part, recollirà i donarà solució a les peticions de l'empresa minera Iberpotash (ara ICL Iberia), que és l'agent dominador a la comarca.

Va ser el mateix conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, l'encarregat d'explicar l'inici de la redacció del document.

El pla ha de preveure els creixement de l'activitat a Súria, que ha de doblar la producció d'extracció de potassa per arribar al milió de tones anuals, i ha de suposar també poder posar en marxa les dues plantes de transformació de la sal avui residual en sal vacuum (producte de molt alta puresa destinat a la indústria química), fer una planta de sal granulada, augmentar les vies del trens de la planta de Súria i créixer, en general, cap al sud del terme municipal per poder-hi encabir totes les reformes i noves instal·lacions que preveu fer l'empresa.

Prem per veure més contingut per a tu