Segueix-nos a les xarxes socials:

La Festa de l'Arròs continua creixent després de més d'un segle de tradició

Aquest any la celebració ha inclòs més actes paral·lels i ha estrenat un nou logotip

La Festa de l'Arròs continua creixent després de més d'un segle de tradiciómireia arso

Des de fa més de 100 anys, l'últim diumenge abans de la Quaresma se celebra la Festa de l'Arròs a Sant Fruitós de Bages. Aquesta celebració va néixer amb l'objectiu de repartir arròs entre les persones amb menys recursos del poble i se l'anomenava "l'arròs dels pobres". Actualment, i tot i que continua sent gratuït, ha perdut aquest caràcter eminentment benèfic.

En l'edició d'enguany s'han mantingut els actes típics: l'arrossada, el concurs de paelles, el concurs de pintura ràpida, la ballada de sardanes, la trobada de puntaires i gegants, entre d'altres. No obstant això, s'ha ampliat l'abast de la festa amb la iniciativa 7 dies d'arròs a Sant Fruitós, en què 17 establiments de la vila oferien plats amb arròs durant la setmana prèvia a la festa. A partir de la consumició de tres plats amb arròs, els clients podien endur-se diversos regals.

Una altra proposta nova va ser +k vi, un acte que es va celebrar dissabte al vespre al Nexe Espai de Cultura i va oferir una xerrada sobre l'origen del vi al Pla de Bages i una degustació de vins i arrossos per un preu de 10 euros.

Prem per veure més contingut per a tu