Els treballadors de l'explotació de Montserrat, que inclou el Cremallera i els funiculars de la Cova i Sant Joan, han decidit no secundar la vaga convocada per aquest dijous i, per tant, han treballat amb normalitat. Així ho ha explicat a l'ACN el secretari general d'UGT a FGC, Andrés Fuentes, qui ha relatat que els treballadors han decidit fer aquest pas per "donar marge" a les negociacions, ja que en aquests moments totes les parts estan intentant "desbloquejar la situació". Amb tot, Fuentes ha deixat clar que la vaga no s'ha desconvocat i, per tant, es mantenen les mobilitzacions pels dies 15, 16, 17, 23, 24 i 25 d'agost. A més, el representant sindical ha assegurat que la vaga es podria ampliar al setembre si no se signa un acord amb l'empresa.

Des de fa mesos que els treballadors de l'explotació de Montserrat de FGC estan duent a terme aturades parcials del servei per reclamar un nou conveni col·lectiu que millori les seves condicions laborals. Per aquest mes d'agost, la UGT ha convocat tretze dies de vaga amb aturades parcials, que afectaran totes les circulacions del cremallera entre Monistrol i Montserrat i també les dels funiculars de Sant Joan i la Cova. Una de les aturades estava convocada per aquest dijous però, finalment, els 49 treballadors de l'explotació de Montserrat han decidit treballar i, per tant, tots els serveis funcionen amb normalitat.

Fuentes ha deixat clar que es tracta d'un acte puntual de "bona voluntat", però no suposa que s'hagi abandonat la vaga. "No hem desconvocat la vaga, sinó que avui els treballadors no s'hi han adherit i han decidit treballar", ha aclarit el delegat sindical. Segons ha explicat, en aquests moments els representants dels treballadors estan mediant amb l'empresa i la Generalitat "per intentar desbloquejar la situació" i fa tot just una setmana que hi va haver una reunió amb el secretari d'Economia del Govern, Pere Aragonès.

Segons el representant de la UGT, "si volguéssim ara mateix podríem signar un acord, però l'empresa no vol fer-ho fins que no tingui un document de l'administració que li digui que és legal". En aquest sentit, Fuentes ha dit que "ningú vol assumir responsabilitats", tot i que considera que "aquest acord no va en contra la llei perquè encara que oferim un servei públic i com a tal estem supeditats als pressupostos, som una empresa que tenim autonomia per signar convenis".