Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Cardona exigeix a Ercros que mantingui l'activitat

El consistori aprovarà dijous una moció a favor dels treballadors i en defensa del territori

L'Ajuntament de Cardona exigeix a Ercros que mantingui l'activitatRicard Monsó.

Els grups municipals de l´Ajuntament de Cardona aprovaran dijous, en el transcurs del ple ordinari que se celebrarà al consistori, una moció a favor dels treballadors de la planta d´Ercros i en defensa del territori. El text, que signen totes les formacions representades (ERC, al govern, i CiU i el PSC, a l´oposició) exigeix a l´empresa que continuï la seva activitat a Cardona «mentre no s´hagi exhaurit el ruman de la terrera vella» i manifesta el seu rebuig «total» al possible tancament de la factoria a final de l´any vinent.

El consistori ha anunciat que, un cop acabat el ple, es farà una lectura pública de la moció davant de l´Ajuntament amb la presència de tots els representants de la corporació municipal. Per aquest motiu, convoca a la població a assistir a l´acte, que està previst per a 3/4 de 9 del vespre.

La moció que té previst aprovar el consistori cardoní exigeix a l´empresa que «continuï la seva activitat a Cardona mentre no s´hagi exhaurit el runam de la terrera vella, així com la restauració de les dues terreres» i, d´aquesta manera, «mantingui la seva responsabilitat social envers els treballadors i el respecte al medi ambient», donant compliment als acords subscrits amb l´Ajuntament i allò previst a les directives europees i la normativa estatal d´aplicació en matèria mediambiental i de residus miners.

L´acord manifesta el «rebuig total» de l´Ajuntament al tancament de la fàbrica de Cardona per «les greus conseqüències que aquest fet comportaria, amb la pèrdua d´un nombre important de llocs de treball i la problemàtica mediambiental que generaria no recuperar la Vall Salina i retornar-la al seu nivell original, tal i com era el compromís de l´empresa».

El consistori mostra el seu suport als treballadors i se solidaritza amb l´Ajuntament de Flix i els treballadors de l´empresa en aquesta localitat. També demana a la Generalitat el seu «màxim compromís» a l´hora d´abordar el tema «exigint a Ercros l´eliminació total del runam salí de Cardona, vetllant per la preservació dels llocs de treball i incloent la vila en els plans directors que afecten l´activitat minera del territori».

Els acords es traslladaran al President de la Generalitat, a diferents conselleries, als grups parlamentaris, a la delegació del Govern, al Consell Comarcal, als alcaldes de Sallent, Súria, Balsareny, Callús i Flix, a la direcció d´Ercros i als delegats sindicals de l´empresa.

Prem per veure més contingut per a tu