Segueix-nos a les xarxes socials:

Només el 6% de les beques de menjador adjudicades cobreixen l'import íntegre

El Consell Comarcal del Bages dóna més de 2.000 ajuts, gairebé el doble que l'any passat

Només el 6% de les beques de menjador que ha aprovat el Consell Comarcal del Bages per al curs 2016-2017 obtenen un ajut del 100% per cobrir el preu total dels àpats a l'escola. La resta d'ajuts aprovats en la primera adjudicació, 1.968 (gairebé el 94%) corresponen al 50% del preu del menjador.

L'ens comarcal ha adjudicat un total de 2.096 beques, gairebé el 50% més que en la primera convocatòria de l'any passat, quan no arribaven a 1.400 beques.

La principal novetat d'aquest curs és que desapareixen les beques no garantides, aquelles que, malgrat complir els requisits demanats, quedaven en llista d'espera per a properes convocatòries. Amb els nous criteris proposats per la Generalitat, aquest curs totes les famílies que compleixen les condicions establertes tenen la beca assegurada, que pot ser del 50% o del 100% del preu del menjador.

En aquest sentit, la consellera comarcal d'Educació, Èlia Tortolero, explica que "el criteri de la Generalitat de repartiment de beques del 50% de forma tan generalista no garanteix els àpats dels infants de determinades famílies" i assegura que "quan el Consell Comarcal aplicava els seus criteris i donava beques del 25%, del 50% i del 75%, els ajuts s'adaptaven millor a la realitat econòmica i al nivell de renda de cada família".

Les bases de la convocatòria permeten a les famílies que reben el 50% la possibilitat de compactar les beques: deixar menys dies els infants a dinar a l'escola però que estiguin coberts al 100%. El curs passat, gairebé 7 de cada 10 famílies que van rebre ajuts del 50% es van acollir a aquest sistema perquè no podien fer front al pagament de l'altra meitat de l'àpat.

Enguany s'han rebut unes 200 sol·licituds més de beques que l'any passat, en total 2.847, però el nombre d'adjudicacions ha augmentat exponencialment perquè hi ha més famílies que compleixen els requisits exigits. De moment, en aquesta primera adjudicació s'han destinat 1,2 milions d'euros i el pressupost total del curs passat va ser de 922.000 euros.

Prem per veure més contingut per a tu