Com cada any per Tots Sants, les bruixes tornen a Sant Feliu Sasserra. Aquest dimarts, 1 de novembre, el municipi bagenc celebrarà una nova edició de la Fira de les Bruixes, que transporta el visitant al segle XVII, on moltes dones van ser jutjades acusades de practicar la bruixeria. La trama d'enguany reflecteix un tema de gran actualitat: com són rebudes les persones refugiades.

Els actes comencen demà dilluns, al vespre, amb la setzena Festa Bruixa, on els participants podran endinsar-se en un espectacle de carrer que aquest any porta el nom Filodoxia, i que se centrarà a la plaça de l'Església. Tot seguit, a l'Ateneu hi haurà concerts amb Miquel del Roig i l'Orquestra Mitjanit.

Dimarts, durant tot el dia, es podran visitar les parades d'artesans que es reparteixen pel nucli antic, i es podran veure les accions teatrals com el sarau de les petites bruixes, el Samaniat o el judici, escarni i penjada de les bruixes al Serrat de la Forques.

El fil conductor d'enguany vol ser un reflex de l'actualitat, ja que, segons l'organització, "parla de la gent que fuig, dels que s'han de refugiar i de com són rebuts segons d'on vénen i de quina classe social pertanyen". En aquest sentit, apunten, "durant la inquisició, l'excusa de la bruixeria va anar com l'anell al dit per poder deslliurar-se d'aquells que no els interessaven". Darrere la història d'una família que ho deixa tot per anar a la recerca d'una incerta fugida, el poble farà un homenatge a totes aquells dones executades a Sant Feliu Sasserra.