Segueix-nos a les xarxes socials:

Moció de suport del Consell Comarcal a la mineria del Bages

El text s'ha aprovat per unanimitat en el ple de dilluns davant la incertesa al voltant de l'activitat

El Ple del Consell Comarcal del Bages ha aprovat aquest dilluns una moció en què expressa el seu suport a la continuïtat de l´activitat minera al territori. El text, presentat al ple pels grups d´ERC-AM, PSC-CP i ICV-E (que formen l'equip de govern), i que ha estat aprovat amb els vots favorables de tots els grups de l'oposició respon a una demanda de suport dels treballadors de l´empresa ICL Iberia i ha estat objecte de debat en diferents Consells d´Alcaldes.

La moció posa de manifest la necessitat que l´activitat minera als municipis de Sallent, Súria, Balsareny i Cardona es desenvolupi de manera sostenible i respectuosa amb la normativa mediambiental i s´assumeixin els costos derivats.

En el text també es demana que es garanteixin els llocs de treball actuals i que es permeti la creació de noves ocupacions relacionades amb el sector, tal i com es va comprometre l´empresa amb la signatura d´un conveni amb la Generalitat el passat 13 de novembre de 2015. L´aprovació d´aquesta moció serà comunicada als representants sindicals d´ICL Súria&Sallent, ERCROS, als ajuntaments de Balsareny, Cardona, Sallent i Súria, al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat.

Prem per veure més contingut per a tu