Segueix-nos a les xarxes socials:

Castellnou preveu l'inici imminent del camp de futbol per tenir-lo llest a l'agost

L'Ajuntament ha adquirit dues hectàrees a la zona esportiva per al terreny de joc i espais de lleure

Castellnou preveu l'inici imminent del camp de futbol per tenir-lo llest a l'agostajuntament de castellnou

Castellnou de Bages tindrà camp de futbol el proper mes d'agost. Així ho preveu l'Ajuntament, que després d'un llarg procés de tramitacions ja disposa dels terrenys on ubicar-lo i dels permisos per poder-lo construir, i ara només espera que l'empresa Romà Infraestructures i Serveis, adjudicatària de les obres, s'hi posi a treballar «de forma imminent», diu l'alcalde, Francesc Martínez, tot i que l'acte oficial de col·locació de la primera pedra no s'ha previst fins al 22 d'abril. La intenció és estrenar-lo per la festa major de final d'agost, abans que comenci la temporada.

El camp es construirà en un emplaçament de 2 hectàrees que l'Ajuntament ha comprat a l'antic alcalde Josep Maria Baraldés per 185.000 euros. La compra es va efectuar a començament d'any, tan bon punt Urbanisme va emetre els informes favorables per fer el camp de gespa artificial en uns terrenys de sòl no urbanitzable situats a la urbanització del Serrat i el declarés un equipament d'interès municipal. Martínez sosté que la situació és ideal perquè s'ubica a la zona esportiva i queda integrada en una àrea més àmplia on també hi ha l'escola l'Olivar, dues pistes poliesportives i les piscines.

El camp ocuparà només una part de les 2 hectàrees del solar adquirit (el terreny de joc, de 100 x 60 metres, s'ajustarà a les mides reglamentàries), i la resta es destinarà a altres usos, com un parc infantil, un circuit per a BTT, i l'adequació d'una via verda fins al camí del Flaquer. D'aquí a l'agost s'executarà una primera fase de les obres, que en suposen pràcticament la totalitat. Ara es construirà el camp amb gespa artificial i l'enllumenat, i s'adequaran uns vestidors provisionals en una part del centre cívic a l'espera de fer els definitius al mateix camp en una fase posterior, que també inclourà una marquesina i una graderia. La primera fase també preveu adequar l'àrea de lleure, amb el circuit circular de bicis, el mobiliari del parc infantil i la via verda.

El cost de la primera fase s'ha adjudicat per 431.786 euros (amb IVA), que, sumats a la compra dels terrenys, pugen a més de 600.000 euros. En part, es podran afrontar amb una subvenció de 285.000 euros de la Diputació, i la resta els posarà el consistori.

Sant Jordi i Diada, les dates clau

L'Ajuntament ha fixat dues dates simbòliques per a l'inici de les obres i per a la inauguració del camp ja acabat. D'una banda, ha programat l'acte oficial de la primera pedra per a la vigília de Sant Jordi, amb un esmorzar a les 11 i un partit de futbol escolar que es faria al camp de l'escola que hi ha just al costat. A la 1 hi haurà l'acte institucional, amb parlaments i un piscolabis al centre cívic.

Pel que fa a la inauguració oficial, encara no té data, però es pensa pels volts de l'Onze de Setembre, tot i que el camp s'hauria d'haver estrenat abans.

Les obres s'han programat amb l'objectiu que, cap a final d'agost, l'equip sènior (que juga a 42 territorial) ja hi pugui entrenar i ja s'hi pugui disputar, també, la primera jornada de lliga (en aquest cas, també els equips de veterans i de les noies, que aquesta temporada passada no jugaven a l'espera de tenir el nou camp). Actualment, l'equip del Castellnou gran juga a Santpedor.

Prem per veure més contingut per a tu