Una cinquantena de persones es van rapar el cap aquest diumenge a Cardona en un acte benèfic a favor de la lluita contra el càncer infantil. D'aquest manera, la Policia Local de Cardona, organitzadora de l'esdeveniment, es va sumar a la campanya «Posa't al seu cap», impulsada per la Policia Local de Terrassa. A banda del simbolisme, durant l'acte, que es va fer aprofitant el mercat setmanal, es van recollir 1.354 euros, que es destinaran a la construcció del futur centre oncològic infantil de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

La proposta convidava els ciutadans a rapar-se el cap o a tallar-se la cabellera (si feia més d'uns 20 centímetres), com a mostra de solidaritat amb els infants que perden els cabells amb el tractament que reben. A més, la cabellera de les dones servirà per a la confecció de perruques. La resposta va ser del tot positiva i, segons han informat des de la Policia Local, les perruqueres van rapar el cap a 42 homes i nens i a 7 dones. També es van tallar 9 cabelleres a dones i nenes.

Durant la matinal solidària, la Policia Local de Cardona va recaptar en 3 hores 854 euros en donatius i més de 500 en la venda de polseres. En total, es van recollir 1.354 euros, que aniran destinats integrament al finançament del futur hospital oncològic infantil de Sant Joan de Déu de Barcelona, el Pediatric Cancer Center, que es vol convertir en una espai de referència mundial.

La jornada va començar a les 11 del matí i havia d'acabar a les 2 del migdia però es va allargar mitja hora més perquè les perruqueres poguessin acabar de rapar i tallar les cabelleres de persones que es van voler solidaritzar amb la causa. La matinal va tenir moments molt emotius, com quan una nena de 12 anys es va apropar a les perruqueres i va dir que volia tallar-se la cabellera i una noia amb càncer, la Sara, que va acompanyar la iniciativa venent polseres, va fer-li una abraçada.

La jornada va tenir la presència de tres policies municipals de Terrassa en representació del cos que va iniciar la campanya demanant el suport a totes les policies de Catalunya i l'estat. Per aquest motiu, la Policia Local de Cardona va decidir muntar l'esdeveniment d'aquest diumenge, que «va tenir un resultat molt positiu», asseguren des del cos.

D'altra banda, des de la pàgina de Facebook «Policías por y para los valientes» es va fer un vídeo en directe que en poques hores es va fer viral a la xarxa i 24 hores després ja tenia més 33.000 visualitzacions.