Segueix-nos a les xarxes socials:

«Que ningú dubti que serà Catalunya la que decidirà el seu futur»

Jordi Cuixart defensa a Cardona l'oportunitat de fer un nou estat «cohesionat i que visqui en la diversitat»

«Que ningú dubti que serà Catalunya la que decidirà el seu futur»j.e.

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va reivindicar ahir des de Cardona un futur millor per a Catalunya amb un nou país que garanteixi la cohesió social i la diversitat. Aquest missatge, i la crida a la mobilització social de cara a l'Onze de Setembre i al referèndum de l'1-O, van centrar bona part del seu discurs com a pregoner de la festa major que Cardona enceta aquest cap de setmana, tot i que viurà el plat fort el cap de setmana vinent.

Cuixart va ser rebut per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i la resta de membres del consistori a l'ajuntament, on va signar al llibre d'honor abans d'entrar a la sala de plens, on l'esperava prop d'un centenar de persones. Estruch li va donar la benvinguda apel·lant als anys de lluita a favor «d'aquest país, la seva llengua i la seva cultura» que arrossega Òmnium, i es va referir a Cuixart com una persona «d'una gran vàlua, coherent, entusiasta, i que ha fet de la seva vida un compromís amb el país i la seva gent».

Al seu torn, Cuixart va destacar el paper de Cardona en diversos capítols de la història del país, i va donar pas a la lectura d'un pregó que va combinar tocs locals amb la reivindicació social i nacional.

De Cardona en va lloar «la potent vida cultural i associativa», el paper de les entitats, la importància del castell com a principal insígnia, i la tradició minera de la vila, que va posar com a exemple d'una comunitat «cohesionada i que viu en la diversitat», dos valors que també va reivindicar de cara a la construcció del futur de Catalunya com a nou país.

En aquest sentit, es va mostrar convençut que l'1-O hi haurà referèndum, i que «serà el poble de Catalunya i la seva gent qui decidirà el seu futur», i va recordar que «ha estat la força de la gent la que ens ha permès passar de la protesta a l'esperança d'un referèndum que d'una vegada per totes ens permetrà saber quina és la voluntat del poble». Va alertar de la força de l'estat per impedir-ho, «però ara sí que tot només depèn de nosaltres», i per això va demanar «unitat, serenor i perseverança davant de qualsevol tribunal».

L'alcalde li va fer entrega d'una figura de l'àliga de Cardona i d'una peça de sal.

Prem per veure més contingut per a tu