Segueix-nos a les xarxes socials:

Cardona implica el públic en la recreació de la guerra de Successió

La representació posa l'espectador enmig del setge del 1711 perquè conegui com es va viure

Cardona ha celebrat aquest cap de setmana la vintena edició de l'Aplec de la població. Dintre dels seus actes centrals, han tornat a destacar les dues recreacions històriques de la guerra de Successió, una representació d'unes dues hores de durada que concentra l'acció en diferents espais de la vila, incloent-hi el castell de Cardona. Ja fa 13 anys que es du a terme aquest aplec.

L'obra té com a principal objectiu mostrar la guerra de Successió als assistents i fer que visquin, en primera persona, l'angoixa i la por que van viure a la vila durant el setge del 1711, on les tropes borbòniques intentaren aconseguir el castell després d'envair el poble.

Comença a la Fira de Dalt

L'acte s'inicia a la Fira de Dalt, d'es d'on els espectadors avancen amb pas ferm fins al baluard de Sant Llorenç, on, després d'una petita explicació, arrenca tota l'acció. Fins arribar a la col·legiata de Sant Vicenç, a l'interior del complex del castell de Cardona, l'assistent camina mentre al seu voltant desenes de voluntaris es mobilitzen per aturar l'atac dels borbònics. Soldats disparen canons i fusells, i vilatans tiren pedres i alhora cor-ren per salvar la vida. Durant la pujada, l'espectador veu passar el passat davant seu.

A la col·legiata té lloc la representació teatral Viurem lliures o morirem, un text de Jordi Santasusagna que combina teatre i vídeo i que té el suport d'una feina impecable de l'Orquestra 18 de Setembre, que toca música en directe composta per Xavier Ventosa. Després de narrar el setge del 1711 i la capitulació del 18 de setembre del 1714, tots els espectadors baixen de nou a la Fira de Dalt amb torxes cantant la Marxa del 18 de setembre.

Canvi de direcció

Des del 2014, coincidint amb el Tricentenari, la representació va canviar la seva dinàmica i va passar, de celebrar-se només a la col·legiata, a utilitzar diferents espais repartits pel poble. Tot i que en essència l'acte segueix la línia adquirida el 2014, enguany debutava a la direcció Pep Haro, que va fer uns petits canvis a l'escenografia i al planter d'actors amb l'objectiu de millorar l'experiència del públic durant la recreació.

Prem per veure més contingut per a tu