Un motorista menor d'edat, de 12 anys, va resultar ferit greu ahir al matí mentre entrenava al circuit de motocròs de Can Taulé, a prop del Palà de Torroella, al terme municipal de Navàs. El ferit va ser evacuat en helicòpter a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, a l'àrea maternoinfantil.

Els fets van tenir lloc a 3/4 d'11 del matí, quan el menor estava fent motocròs al circuit i va caure durant un salt. Segons van explicar els responsables del recorregut, cap persona no va ser testimoni de l'accident. Va ser un cosí de la víctima qui va descobrir que estava a terra inconscient, tot i que al cap de poc va recuperar el coneixement. El jove s'havia donat un cop al cap i el casc se li havia trencat.

Fins a l'indret s'hi va desplaçar un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va traslladar el menor a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, en un estat que el SEM va qualificar de crític, en espera de l'evolució que fes durant les properes hores.

Fonts del circuit van explicar que el menor havia recuperat el coneixement quan va ser traslladat a l'helicòpter, i que, a més, podia mantenir converses. Al lloc dels fets també s'hi va desplaçar una ambulància.

D'altra banda, els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir al migdia un excursionista que es va trencar el turmell en accidentar-se a Sant Jaume de Frontanyà. L'home va ser rescatat i també va ser evacuat en helicòpter.