07 de gener de 2018
07.01.2018
40 Años
40 Años

L'autopista C-16 requerirà Teletac per a tots els descomptes d'aquí a un any

Les bonificacions que s'apliquen des del 1999 només valdran amb sistemes dinàmics de pagament

07.01.2018 | 18:49
Barrera lateral del peatge de l´autopista Terrassa-Manresa, a Castellbell i el Vilar

Els usuaris de l'autopista Ter-rassa-Manresa (C-16) tenen un any de marge per adquirir un Teletac per poder seguir accedint als descomptes que s'apliquen a la barrera de Sant Vicenç-Castellbell des de l'any 1999 a tots els vehicles. Fins ara, aquestes bonificacions fixes s'apliquen sense cap requisit pel que fa al sistema de pagament, però a partir del 2 de gener del 2019 (el dia 1 no tenen vigència perquè és un festiu) requeriran que l'usuari disposi de Teletac o de qualsevol altre sistema dinàmic de pagament autoritzat perquè li sigui aplicat. Dit d'una altra manera, si el conductor no en porta cap (i, per tant, fa un pagament amb targeta o en metàl·lic), el peatge li sortirà molt més car, ja que se li cobrarà l'import íntegre.

Aquesta modalitat de descompte (que suposa una rebaixa del 45% sobre la tarifa total, que és la que es paga en caps de setmana i festius) actualment s'aplica automàticament a qualsevol modalitat de vehicle, sigui quin sigui el mètode de pagament que utilitza l'usuari.

Però, tal com ja va explicar aquest diari en el decret publicat pel departament de Territori i Sostenibilitat en l'últim Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del 2016, que regulava els nous descomptes que el govern català va posar en marxa a la C-16 ara fa un any, s'especificava també, textualment, que «a partir de l'1 de gener del 2019 les tarifes base aplicables de dilluns a divendres no festius només seran d'aplicació als usuaris de totes les categories de vehicles que utilitzin com a modalitat de pagament el sistema de pagament dinàmic o telepeatge (sistema Via T) o qualsevol altre sistema dinàmic prèviament autoritzat, i seran d'aplicació a la resta d'usuaris les mateixes tarifes base i els peatges resultants aplicables els dissabtes, diumenges i dies festius».

En concret, amb les tarifes que s'apliquen actualment, de dilluns a divendres laborables l'autopista costa per a un turisme 4,31 euros si hi fa tot el recorregut (i, per tant, passa pel peatge central) i 2,16 euros si se surt o s'entra a Sant Vicenç de Castellet (el que s'anomena barrera lateral). En canvi, els imports base íntegres (que són els que actualment paguen els conductors que utilitzen aquesta via ràpida durant els caps de setmana i festius) són de 7,84 euros en el primer cas (peatge central o troncal) i de 3,94 en el segon (barrera lateral).

Amb la mesura que s'aplicarà a partir de l'1 de gener del 2019 el que es farà, doncs, és estendre el requisit de l'ús de Teletac a totes les modalitats de descompte d'aquesta autopista, que ja és la condició indispensable per poder beneficiar-se de les rebaixes afegides que es van posar en marxa ara fa dos anys i que es van ampliar en recorregut un any després.

Dins d'aquests mètodes de pagament existeixen actualment aplicacions per a smartphones (per exemple, Satelise), que, sense cap cost addicional, permet fer aquests pagaments i accedir als descomptes. L'autopista Terrassa-Manresa és una de les que ja permeten utilitzar-lo. L'usuari ha d'emprar el Teletac, o tenir activada l'aplicació Satelise, tant a l'entrada com a la sortida de l'autopista, perquè li sigui registrat i comptabilitzat.

L'ús del Teletac o qualsevol altre sistema dinàmic de pagament autoritzat sí que ha estat obligat i indispensable des del primer dia per poder beneficiar-se dels descomptes afegits que el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va posar en marxa en aquesta autopista el gener del 2016 –dins unes franges horàries dels dies laborables–, bonificacions que el 2017 va ampliar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema