Segueix-nos a les xarxes socials:

Artés tindrà un nou dipòsit per millorar l'abastiment d'aigua

L'ACA finançarà part de l'obra, que podria entrar en funcionament el 2020

Artés tindrà un nou dipòsit per millorar l'abastiment d'aiguaConsell Comarcal del Bages

Artés disposarà el 2020 d’un nou dipòsit d’aigua per incrementar-ne l’emmagatzematge i millorar-ne el subministrament, en aquest municipi i també a la urbanització de Vista Pirineus i al nucli de Calders. L’obre és fruit d’un conveni que l’ACA i el Consell Comarcal del Bages han aprovat recentment, i que «donarà compliment a una reclamació històrica del municipi perquè permetrà donar un millor servei i més qualitat d’aigua a Artés», segons ha apuntat el conseller comarcal de Medi Ambient, Marc Aloy.

Es tracta de construir un nou dipòsit de 1.000 m3 de reserva comarcal a la zona del Mas La Paloma, situat al costat del dipòsit de trencament de càrrega comarcal existent, i també una canonada general de 1.500 metres de longitud des d’aquest dipòsit fins a la trama urbana de la zona sud-est del poble.

Aquesta intervenció permetrà augmentar la reserva d’aigua dels sistemes comarcal i municipal, i també donarà una major seguretat al servei davant de possibles incidències. A més, suposarà una millora en la pressió de l’aigua al nucli d’Artés, i servirà com a dipòsit pulmó per alimentar l’estació de bombament cap a Vista Pirineus i Calders.

El consell comarcal es farà càrrec de l’actualització del conveni (signat fa 23 anys però que no s’havia posat en marxa), i l’execució de les obres, que l’ACA finançarà en un 80 %.

Amb aquesta actuació es complementaran les instal·lacions comarcals d’abastament d’aigua en alta Bages-Llobregat, que des del 2015 serveixen a Sallent, Avinyó, Artés i Calders.

Prem per veure més contingut per a tu