Segueix-nos a les xarxes socials:

El ple de Sant Salvador de Guardiola aprova el nou Reglament Orgànic Municipal

El nou ROM preveu la intervenció dels consells municipals als plens, entre ells el Consell d'Infants que es crearà en els propers mesos

El ple de Sant Salvador de Guardiola aprova el nou Reglament Orgànic MunicipalAjuntament de Sant Salvador de Guardiola

Sant Salvador de Guardiola disposa des d´aquesta setmana d´un nou Reglament Orgànic Municipal (ROM). Tots els grups polítics van votar a favor (excepte Despertem que es va abstenir) del nou document en el ple ordinari de gener. Tots ells, de fet, han aportat idees per a la confecció del nou ROM, que s´ha redactat durant els últims mesos des de la regidoria de Participació Ciutadana. Un reglament que necessitava un canvi ja que l´anterior datava de 1992 i estava desfasat en molts aspectes.

El ROM té com a finalitat regular el règim organitzatiu de l'Ajuntament i el funcionament dels òrgans municipals. Una de les principals novetats que incorpora, és la possibilitat que les entitats, clubs i col·lectius del poble puguin participar dels plens amb preguntes i mocions, sempre i quan estiguin relacionats amb el seu àmbit. A més, el text té un article específic pel Consell de la Vila, en què s´habilita la intervenció d´un representant del consell per explicar les deliberacions i acords a què arribin dins l´organisme després dels plens ordinaris.

Pel què fa a la informació ciutadana, ara es contemplen tots els canals digitals que han sortit en els darrers anys: web, xarxes socials i mitjans de comunicació. Per altra banda, les intervencions dels regidors en el plens ara queden limitades a 10 minuts, i 5 minuts per a les rèpliques.

El Ple ordinari va aprovar també el Pla Anual Normatiu, que conté les ordenances i reglaments que es preveu que es modificaran durant l'any 2018, com per exemple el Reglament de Tinença d´Animals domèstics i de companyia i el Reglament vigilants municipals.

Pel que fa a Reglaments i ordenances de nova creació es contemplen el Consell d´Infants (en el qual l´Ajuntament ja està treballant i que es farà realitat en els pròxims mesos) l´Ordenació de Façanes, Civisme i convivència ciutadana, Escola de Música,Casal del Jovent i Ús d´edificis i instal·lacions municipals.

Prem per veure més contingut per a tu