Segueix-nos a les xarxes socials:

La plataforma dels aliments assegura que viu «el pitjor moment» de la crisi

«Des que vam començar la primera recollida de menjar l'abril del 2009 fins ara, mai havia experimentat la impotència d'aquests dies». Amb aquestes paraules definia ahir la impulsora i ànima de la Fundació Rosa Oriol, Sor Lucía Caram, la situació que viu actualment amb la plataforma dels aliments «saturada» i l'alberg «ple com mai». Segons Caram, «malgrat el que ens puguin dir les estadístiques oficials o els números tramposos jo estic experimentant que estem en el pitjor moment de la crisi».

La monja dominica certifica que «estem notant que la gent està enfonsada i molt cansada i hem passat de la tristor a la desesperació». En la mateixa línia es va expressar el responsable de logística de la Fundació Rosa Oriol, Aureli Quintas, que assegurava que «les necessitats cada vegada son més grans i les situacions més dramàtiques».

La Fundació Rosa Oriol coordina la distribució de menjar al Bages, Moianès i Berguedà i arriba, de la mà de les entitats i administracions locals, a 4.500 famílies. A més, gestiona la Plataforma dels Aliments de Manresa, que dóna menjar a 1.400 famílies al mes. A les múltiples campanyes que porta a terme, ara s'hi suma la del «Plat Solidari» que esperen, segons Caram, que els «doni una mica d'oxigen perquè mantenir la logística és complicat».

Prem per veure més contingut per a tu