Segueix-nos a les xarxes socials:

El republicà Domènec Òrrit obté l'alcaldia de Castellnou sense rivals

?Amb el suport de 7 dels 9 regidors, el nou batlle ofereix «mà estesa» a l'oposició i promet «construir ponts»

El republicà Domènec Òrrit obté l'alcaldia de Castellnou sense rivalsMIREIA ARSO

Domènec Òrrit, d'ERC, és el nou alcalde de Castellnou de Bages, després que el ple el va investir ahir a la tarda amb el vot favorable de 7 dels 9 regidors del consistori. El resultat ja era d'esperar, però el que va agafar de sorpresa és que el PSC-PM, que fins ara governava, no pogués presentar una candidatura alternativa fruit de la trencadissa interna del partit d'aquests últims mesos.

Òrrit va ser, doncs, l'únic aspirant a l'alcaldia en substitució de Francesc Martínez, que va dimitir ara fa dues setmanes com a conseqüència de la crisi interna del partit. Òrrit va obtenir els vots favorables dels altres dos regidors d'ERC, com també el del convergent Carles Claret, i els de tres dels cinc regidors de la llista inicial de Martínez (que era entre el públic): el regidor no adscrit Manel Valero, el seu fill Marc, i la fins ara alcaldessa en funcions, Carme Llorens. Precisament, la no renúncia de Llorens com a cap de llista del PSC-PM va impedir a Imma Torralba, que es perfilava com a alcaldable per aquest partit, poder presentar candidatura, «i això m'ha sabut molt greu», lamentava, tot i admetre que «el resultat hauria estat el mateix». D'aquesta manera, Torralba i José Manuel Prado quedaran ara a l'oposició.

De fet, abans de procedir a la votació es va acordar per majoria que seria secreta, però els dos regidors que ara són a l'oposició van ensenyar el seu vot negatiu al públic en introduir-lo a l'urna.

«Transparència i rigor»

Òrrit, que va ser investit entre els aplaudiments de bona part de la setantena d'assistents que hi havia al ple, es va comprometre a governar «amb dedicació, rigor, transparència i amb la mà estesa a tothom», i amb la voluntat «de construir ponts».

El nou alcalde va admetre que ho és «per una circumstància anòmala», però ho entén «com una oportunitat per treballar plegats i projectar el poble endavant». Ja fora de discurs, Òrrit es va mostrar crític «amb la desídia i el funcionament de l'exalcalde, que ens ha portat a aquesta situació». De totes maneres, «hem aconseguit obrir un front molt ampli, i ara ens toca pacificar el poble i anar a l'una. Tenim projecte i l'intentarem encarrilar».

Per la seva banda, i com a nova portaveu de l'oposició, Imma Tor-ralba va apuntar que «quedem fora del govern, però no per fer la punyeta ni posar pals a les rodes», i va assegurar que «personalment col·laboraré en tot el que pugui».

El PSC expedienta Valero

L'executiva de la Federació XI del PSC ha obert un expedient a Manel Valero en considerar-lo «trànsfuga» per l'actitud que ha tingut davant la crisi de govern a Castellnou. Com ja va explicar aquest diari en l'edició de dilluns, Valero s'ho veia a venir, i dilluns mateix ja va iniciar els tràmits per donar-se de baixa del partit.

En un comunicat d'ahir al vespre, el PSC explica que aquests darrers dies ha intentat llimar les diferències internes del partit a Castellnou i aconseguir una candidatura viable, però no ha estat possible davant el comportament «inacceptable per part de Manel Valero que, a més, ha maniobrat tant com ha pogut per impedir que el PSC pogués presentar una candidatura pròpia». Carme Llorens i Marc Valero també són de la llista del PSC, però com a independents.

Prem per veure més contingut per a tu