Segueix-nos a les xarxes socials:

El dia que la cervesa artesana del Bages sopa amb esmòquing

Guineu es mostra com una beguda per poder acompanyar un bon sopar al restaurant L'Ó

El dia que la cervesa artesana del Bages sopa amb esmòquingenrci badia

Fora tabús. Sopar de cervesa. Sopar amb cervesa feta al Bages. A Valls de Torroella. Cerveses i plats en relació. Maridatge atrevit a casa d'una de les millors cuines de la comarca, el restaurant L'Ó, a Sant Benet de Bages, l'únic de la comarca amb una estrella a la guia Michelin. I un resultat admirable com a nota final per l'harmonia aconseguida.

Cerveses Guineu, que van començar fa 10 anys pràcticament com a instrument complementari a la fabricació de maquinària per a l'elaboració de Cerveses, ha arribat a una etapa de maduració en què la cervesa té tot el protagonisme i els responsables de la producció han posat com a primera bandera la qualitat i el territori. Ara, segons expliquen els cervesers de Guineu, Xavier Tarrés i Bernat Quer, tenen 14 referències al mercat, però estan en una dinàmica de canvis constants, per aportar novetats. També se'n poden trobar com a edicions commemoratives. I l'última novetat, s'ha fet alguna producció de Guineu amb llauna.

La proposta de Guineu i L'Ó, dijous a la nit al restaurant de Sant Benet, s'iniciava amb una copa de benvinguda (Latitud 41), de gust suau, i barrejada amb oreo salades i nous de macadàmia al curri. Una arribada a peu dret, a la ter-rassa, amb una copa a la mà i la mirada resseguint el perfil del monestir que es desdibuixa a mesura que entra la nit.

Jordi Llobet, xef de L'Ó, ha preparat i adaptat la seva proposta de plats a les característiques de les cerveses que arriben de menys a més graduació, de més marques de fruita a més marques del llúpol que s'ha utilitzat. Desfila, ja a taula, un acolorit i afruitat gaspatxo amb verdures i escuma d'albercoc, i se serveix Fast Fruit, amb fermentació de bacteris làctics i fruita afegida. El bacallà confitat amb verdures l'acompanya una cervesa (Vitis) que incorpora raïm de malvasia manresana, de l'Oller del Mas. En aquesta hi ha poc llúpol, que a partir d'aquí anirà guanyant protagonisme. La Txiripa, que ja té 6º, marida amb un arrosset fumat de cremós de farigola, i la Jack the Ripa, amb la potent papada de porc ral d'Avinyó, amb préssec per acordar-los amb un dels llúpols utilitzats. I tanca el sopar les postres, un babà de cacau amb cremós de cafè, que es degusta amb la potent Chocolate black Velvet.

Una cinquantena de comensals, amants de la cervesa i del bon menjar, han vist a taula com de bé casen alguns plats amb Guineu.

Prem per veure més contingut per a tu