Montserrat Juncadella Navarra ha estat escollida en primàries internes com a cap de llista del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a Súria per a les eleccions municipals que s'han de celebrar el maig del 2019, presentant-se sota la marca de Junts per Súria. D'aquesta manera, es fa públic que l'actual alcalde de la població, Josep Maria Canudas, passa el relleu a una nova candidata i no optarà a la reelecció com a batlle d'aquest municipi del Bages, càrrec que ostenta des del 2011.

La nova alcaldable, que va estudiar FP d'administració, porta 29 anys treballant a les mines de potassa de Súria, passant per diferents departaments i ocupant, actualment, l'àrea de recursos humans. A les darreres eleccions municipals va ser quan va entrar a participar activament en política, primer, col·laborant en la campanya, i al cap d'un any, entrant com a regidora de cultura a l'ajuntament de Súria.

A nivell d'activitats cíviques, cal destacar que és membre de l'escola municipal de música de Súria, on també participa a la Coral Sòrissons. A més a més, també és membre de la Junta del Foment Cultural del poble, una entitat molt activa en la vida cultural del municipi.

L'assemblea en la qual va ser escollida va estar encapçalada pel seu president local, Joan Pere Ruiz, i va comptar amb la presència i les intervencions de l'actual alcalde de Súria, Josep Maria Canudas i de la presidenta comarcal, Ivet Castaño. Els associats i associades assistents van ratificar la seva candidatura per unanimitat.

Juncadella va posar de manifest les seves ganes de continuar treballant per Súria, liderant un projecte atractiu i seguir i millorar amb la bona feina que s'ha fet fins ara, a la vegada que va agrair la dedicació i la confiança que ha dipositat en ella l'alcalde Canudas.