Segueix-nos a les xarxes socials:

Santpedor s'acull a un programa per ajudar famílies en situació de pobresa energètica

L'Ajuntament farà auditories en vuit habitatges per donar eines als seus inquilins sobre com estalviar

L’Ajuntament de Santpedor posa en marxa un programa d’auditories en vuit habitatges del municipi en situació de pobresa energètica. L’objectiu és ajudar les famílies que hi viuen a reduir les despeses de subministraments bàsics d’electricitat, aigua, gas, o altres, i contribuir a millorar la seva qualitat de vida.

És un programa impulsat i gestionat des del Servei d’Acció Social, l’Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat, i l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, que pretén donar respostes preventives i educatives a possibles problemes derivats de situacions de pobresa energètica.

Un cop els serveis socials han recollit usuaris que necessitarien d’una auditoria, l’Ajuntament demana ajut a la Diputació, i d’aquesta manera, les vuit famílies afectades en aquest cas, rebran la visita d’un professional. Se’ls instal·laran aparells de monitoratge del consum, i també elements de baix cost per a la millora de l’eficiència energètica, des de bombetes de baix consum, fins a virets per a les finestres, temporitzadors, regletes amb interruptor, o sota-portes. A més, se’ls oferiran consells individualitzats per millorar l’eficiència energètica i se’ls donarà assessorament sobre l’ajustament de contractes de subministraments, sobre modificar de la potència contractada, o sol·licitar el bo social, entre altres.

Prem per veure més contingut per a tu