Segueix-nos a les xarxes socials:

Una seixantena de veïns tallen la C-55 a Sant Vicenç per reclamar el desdoblament de la carretera

La plataforma No més morts a la C-55 pretén augmentar les protestes per millorar les condicions de la via

Una seixantena de veïns tallen la C-55 a Sant Vicenç per reclamar el desdoblament de la carreteraoscar bayona

La necessitat de desdoblar la C-55 i l'enuig per la manca de solucions que proposa l'administració davant les incidències contínues a la via van ser els principals arguments durant el tall a la C-55, a l'altura de Sant Vicenç de Castellet, ahir a la tarda. Una seixantena de persones es van concentrar per recordar la víctima mortal del dia 27 d'octubre en aquesta carretera. Però, després de la concentració, el Servei Català de Trànsit va alertar d'una nova víctima mortal arran de l'accident d'ahir al matí, a la C-55, a l'altura de Callús.

La plataforma No més morts a la C-55 i la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) van reunir els participants al polígon Les Vives i a 2/4 de cinc de la tarda va començar el tall, que es es va allargar mitja hora. Durant la concentració, els participants van reflexionar sobre l'opció d'augmentar les protestes per guanyar visibilitat. L'expresident de la FAVM Enric Martí va proposar la possibilitat de fer talls i marxes lentes periòdiques a la carretera o fer concentracions a les vores de la via «per visibilitzar les males condicions de la C-55».

La presidenta de la plataforma No més morts a la C-55, Fina Casals, va recordar que fa «temps que protestem per la millora de condicions però el projecte per desdoblar la C-55 de Manresa a Castellbell fa anys que dorm en un calaix de la Conselleria de Territori». Va remarcar que les intervencions recents, com la col·locació de la mitjana, «no solucionen la poca capacitat de la carretera per absorbir l'alta densitat de trànsit». També va destacar que els alcaldes de la Catalunya Central «haurien d'exigir l'execució del projecte a la Generalitat». De fet, l'alcaldessa de Castelbell, Montserrat Badia, va assistir a l'acte de protesta i va afirmar que «el problema és una falta d'interès per tirar endavant aquest projecte i la poca capacitat de maniobra de les autoritats locals». Un dels participants, Josep Bravo, va explicar que ell va perdre el seu fill i el seu pare a la C-55. Entre els manifestants més d'un hi ha perdut éssers estimats.

Prem per veure més contingut per a tu