Segueix-nos a les xarxes socials:

Més de 200 globus grocs acomiaden els presos sobiranistes de Lledoners

Els set líders independentistes van respondre «bona nit» des de l'interior del centre i emocionen els centenars de persones aplegades

This browser does not support the video element.

Així ha estat l'últim «bona nit» pels presos independentistes de Lledoners

«Mai us deixarem sols! Lluitarem per la vostra absolució. Molta força! I ens veiem a Madrid. Us estimem!». Amb aquestes paraules, Joan Bonanit, el noi de Manresa que cada vespre ha desitjat bona nit als set presos independentistes, va concloure ahir la seva intervenció al pla de Lledoners. Ho va fer després que cadascun dels presos hagués retornat la salutació des de dins dels murs de la presó, cosa que va ser seguida amb emoció pels centenars de persones que acompanyaven en Joan, en la que va ser segurament la penúltima nit en què s'adreça als líders independentistes, ja que demà han de ser traslladats.

La convocatòria d'ahir a la nit, molt especial, va servir perquè molta gent pogués acomiadar-se d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn. Es va fer de forma simbòlica, enlairant 211 globus de color groc, amb la paraula «Absolució» i altres missatges personals. La xifra escollida no era casual: 211 és el nombre de nits consecutives en què Joan Bonanit s'ha desplaçat al pla de Lledoners per dir bona nit a cadascun dels set presos independentistes, des de la seva arribada el 4 de juliol.

Més de 200 globus grocs acomiaden els presos sobiranistes de Lledoners

17

L'acte d'ahir, impulsat per en Joan i la colla d'amics que l'ha acompanyat cada vespre, va ser secundat per centenars de persones, vingudes principalment del Bages i d'altres comarques de la Catalunya Central, però també de més lluny. De fet, quan l'organització va demanar al públic que digués d'on venia, es van sentir noms com Igualada, Tona, Sant Hipòlit de Voltregà, Anglès, Berga, Terrassa i Peramola, a banda de Manresa i de pobles de l'entorn.

A 3/4 de 9, l'hora en què els presos passen pel pati per retornar a les cel·les, en Joan, puntual, es va plantar amb el seu megàfon dar-rere de la presó, va adreçar-los «bona nit» i va rebre de retorn una sonora resposta de cadascun dels presos, que es va sentir perfectament. Un moment màgic per als concentrats, molts dels quals van deixar anar llàgrimes d'emoció.

Tot seguit, el violinista vigatà Toni Rovira va interpretar Que tingueu sort, moment en què el públic va enlairar els 211 globus de color groc, amb la paraula «Absolució». A continuació, es van cantar dues peces més, la versió del Bona nit d'Els Pets i l'himne dels Els segadors, cosa que va acabar d'ajudar a donar emotivitat a l'acte. Els assistents van corejar diverses vegades crits de suports als presos, com ara «Llibertat!», «Absolució» i «No esteu sols».

Avui, possiblement, serà l'última nit que els presos sobiranistes dormiran a Lledoners. Demà han de ser traslladats a Madrid.

Prem per veure més contingut per a tu