03 de febrer de 2019
03.02.2019
Regió7

Guillem Cabra i Fina Soler encapçalen la llista de Fem Poble a Sallent

La formació aposta per governar amb una fórmula de coalcaldia, que implica un lideratge compartit

02.02.2019 | 23:46
Guillem Cabra i Fina Soler encapçalen la llista de Fem Poble a Sallent

Guillem Cabra i Fina Soler encapçalen la candidatura de Fem Poble a les eleccions municipals del proper mes de maig a Sallent. Ho fan amb la fórmula de coalcaldia; és a dir, un lideratge compartit que trenca les dinàmiques unipersonals que han caracteritzat la política municipal a Sallent. La decisió es va prendre per unanimitat en una assemblea oberta celebrada ahir a la tarda. El procés d'elecció dels candidats es va fer durant els mesos de desembre i gener amb assembles obertes i de manera participativa.

L'aposta per la coalcaldia permetrà treballar més horitzontalment la gestió i la representació de l'Ajuntament, conjuntament amb l'equip de persones que formen part de la candidatura. D'aquesta manera s'aprofundirà en pràctiques més sanes i ètiques, s'obrirà la institució a la ciutadania i es fugirà dels personalismes. A la pràctica, significarà repartir les responsabilitats d'alcaldia entre dues persones i substituir, a mig mandat, la persona que tindrà oficialment el càrrec d'alcalde per l'altra.

Guillem Cabra i Fina Soler fan tàndem al capdavant de Fem Poble empesos pel compromís amb Sallent, forjat en l'activisme i el treball en associacions i col·lectius de base. No són polítics professionals però aposten per fer política «en majúscules, sacsejar allò que sempre s'ha fet així i engegar un projecte de poble on ningú quedi enrere», segons expressaven ahir en un comunicat.

L'equip que els acompanyarà són Marta Busquets, nutricionista i comerciant; Andreu Serracanta, professor d'informàtica; Clara Ferrés, estudiant d'educació primària; Toni Fernández, enginyer tècnic industrial; Laura Prat, professora del departament de Matemàtiques de la UAB; Xavi Rodríguez, restaurador arquitectònic i pintor; Montse Sunyer, infermera i fisioterapeuta; i Amadeu Garcia, comerciant i lampista.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya