Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Navàs aprova un pressupost que creix el 19% respecte el del 2018

El consistori ha previst una partida d'inversions de 2,2 milions d'euros que engloba 35 actuacions

L'Ajuntament de Navàs aprova un pressupost que creix el 19% respecte el del 2018ARXIU

L'Ajuntament de Navàs ha aprovat un pressupost per a aquest any que triplica la partida d'inversions en relació al 2018 i que preveu un total de 35 actuacions. Aquest pressupost, que va prosperar amb els vots favorables de la CUP i l'abstenció dels regidors d'ERC i PDeCAT (el del PSC no va poder assistir al Ple per motius laborals), ascendeix a un total de 9.697.497,17 euros, el 19% més elevat que el de l'any anterior.

Quant a les 35 inversions previstes, que sumen un import de 2.268.615,11 euros, les més destacables per la seva envergadura són la rehabilitació del Casal Sant Genís, la reforma de la residència d'avis, el reasfaltatge d'un tram de la carreteraBerga, l'obertura del passeig del Pla de l'Alzineta (passeig Circumval·lació), la rehabilitació de l'ala esquerra de l'Escorxador i la urbanització dels carrers Alcalde Serra i Valldeperes, aquesta última assumida per la majoria del veïnat per realitzar-la mitjançant contribucions especials. De la majoria d'aquestes inversions se n'han realitzat els projectes durant aquest darrer any.

Fonts de l'equip de govern han precisat que les diferents inversions s'aniran realitzant durant tot l'any, "mantenint l'equilibri de tresoreria". En alguns casos s'han introduït en el pressupost "per tal d'avançar-ne la planificació i poder fer la licitació el més aviat possible, malgrat ser conscients que les obres començarien durant la propera legislatura i s'acabarien durant el primer trimestre del 2020".

D'aquestes 35 inversions, algunes van vinculades a subvencions per un import d'aproximadament mig milió d'euros, mentre que d'altres es pagaran amb la incorporació de part del romanent estalviat dels darrers anys, i això farà que l'import dels crèdits a demanar no superi els 400.000 euros.

L'alcalde i regidor d'Economia, Jaume Casals, va sintetitzar l'estat econòmic de l'Ajuntament, del que en va detallar els diferents deutes i la planificació de pagament, destacant que enguany es pagaran 419.989 euros vinculats a aquests crèdits, als que cal afegir-hi uns interessos de 15.000 euros. Casals va remarcar que l'Ajuntament té ara mateix un endeutament "considerat menor" i que a final d'any quedaran per pagar 1.800.000, "a un interès força baix". També cal destacar que augmenta lleugerament el capítol de personal, però bàsicament per personal vinculat a subvencions, fins a un total de 10 persones.

Per últim, la CUP va destacar "l'endreça" que, afirmen, s'ha anat fent en l'àrea econòmica, també aconseguint aprovar el pressupost durant el primer trimestre de l'exercici. Es van comentar les diferents compres a plaços i sense interessos que s'han realitzat del Casal Sant Genís, els terrenys del Passeig del Pla de l'Alzineta i la carretera de Castellet. En el mateix ple també es va aprovar el pressupost de l'empresa municipal Serveis Municipals de Navàs que ascendeix a més d'1 milió i mig d'euros, i que inclou la gestió directa de l'aigua, l'Eix (gimnàs-piscina coberta) i la recollida de residus porta a porta.

Prem per veure més contingut per a tu