Segueix-nos a les xarxes socials:

Cardona aconsegueix que es faci un canvi de prioritat de circulació a l'encreuament d'entrada al nucli urbà

L'Ajuntament de Cardona ha pogut arribar finalment a un acord amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per procedir al canvi de prioritat de pas de vehicles a l'encreuament de la Bòbila, un punt viari clau, ja que és a l'entrada del municipi.

Des que es van executar les obres de la variant de Cardona, els vehicles que volien entrar o sortir del centre urbà per aquesta zona havien de parar i cedir el pas, ja que la prioritat la tenien els vehicles que circulaven per l'esmentada variant (C-1410z).

Es tractava d'una situació anòmala, ja que la gran majoria de flux de trànsit es dona en els trajectes que entren o surten del nucli urbà. Però el fet que una carretera fos de titularitat de la Generalitat (la variant) i l'altra carretera de titularitat de la Diputació ha comportat l'alentiment dels tràmits. Ara, amb el canvi de senyalització, els vehicles que entren o surten de Cardona tindran més facilitat per incorporar-se a la via ràpida, i els que circulen per la variant seran els que hauran de cedir el pas o parar. La Diputació ha informat que el repintat de la zona i el canvi de la senyalització vertical es farà abans de l'abril. Amb tot, l'Ajuntament no descarta la possibilitat, també reclamada des de fa temps, de construir una rotonda en aquest punt.

Prem per veure més contingut per a tu