Segueix-nos a les xarxes socials:

Castellgalí multiplica per quatre els punts de recollida selectiva al municipi

L'Ajuntament ha repartit cubells de 10 litres per separar la matèria orgànica

Castellgalí multiplica per quatre els punts de recollida selectiva al municipiAJ CASTELLGALÍ

L'Ajuntament de Castellgalí ha introduït una important millora en el servei de recollida selectiva, augmentant de 10 a 45 els punts del municipi amb contenidors per dipositar envasos, paper, vidre, orgànica i rebuig. L'objectiu és fomentar el reciclatge al poble i s'ha pogut dur a terme amb la col·laboració del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, que és qui gestiona el servei.

Fins ara, els contenidors de materials reciclables es trobaven repartits en 10 punts del municipi. A finals de febrer se'n van col·locar en 35 punts més per garantir que, al costat o a escassos metres de cada contenidor de rebuig i d'orgànica, ara també hi hagi els de vidre, cartró i envasos. Així, els veïns i veïnes no han de fer dos viatges per llançar el rebuig en un lloc i els materials de la selectiva en un altre.

L'alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, explica que amb aquesta millora «volem posar totes les facilitats perquè els veïns i veïnes participin més de la recollida selectiva i l'índex de reciclatge creixi notòriament al nostre poble», i afegeix que «com a col·lectiu és la nostra responsabilitat vetllar pel medi ambient i cada vegada que l'Ajuntament té una oportunitat per contribuir-hi, l'aprofitem». Amb la multiplicació per quatre dels punts de recollida selectiva que hi ha a Castellgalí «hem aconseguit que tots els habitatges tinguin a prop punts de recollida de vidre, cartró, envasos, orgànica i rebuig», apunta.

Paral·lelament a la instal·lació dels nous contenidors, també està duent a terme una campanya informativa. Es fa de la mà de l'empresa que té adjudicat el servei de recollida de rebuig i orgànica, CESPA, i porta per títol «Castellgalí + Net; tots hi Guanyem». Inclou l'edició d'un fulletó explicatiu amb consells sobre com reciclar bé i els horaris de la deixalleria mòbil, que visita el poble cada dijous, d'11.30 a 13 h. A més, s'han repartit entre els veïns i veïnes cubells de 10 litres de capacitat i gratuïts per separar la brossa orgànica.

Prem per veure més contingut per a tu