ERC de Santpedor ha donat a conèixer els integrants de la seva llista electoral de cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig, que tornarà a encapçalar l'actual alcalde, Xavier Codina, com el partit ja va anunciar fa uns mesos. Ara s'han fet públics la resta de noms d'una llista cremallera que alternarà homes i dones, que tindran idèntica presència. La presentació es va fer el cap de setmana a l'auditori del Convent de Sant Francesc, i va tenir la presència de president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i la sallentina Mirella Cortès, senadora republicana, que van assistir al dinar posterior a l'acte.

La candidatura inclou algunes cares noves i també d'altres que continuen. Entre els membres que repeteixen i acompanyaran Codina en la candidatura hi ha Laura Tarradellas, Agustí Comas i Josep Illa, mentre que Núria Martínez, Núria Vilades, Ricard Rubis i Jordi Hernández representen la renovació per la qual aposta la candidatura de cara al proper mandat.

Durant la presentació, que va capitanejar el mateix Codina, es va fer una pinzellada del programa electoral del partit, que passa per culminar projectes començats, com la reforma de Cal Clarassó i la urbanització del Mirador, i també crear una pista annexa al pavelló Rafa Martínez, millorar la piscina, reclamar l'ampliació de l'institut, adequar l'espai per a la construcció de l'escola La Serreta, i aconseguir noves places concertades a la residència de Can Jorba, entre altres.

El turisme també figura entre les prioritats que la candidatura considera que cal potenciar.

En l'acte de presentació també es va fer balanç d'aquests quatre anys de govern, amb un 90 % de compliment del programa electoral, en què destaquen l'inici de les obres de Cal Clarassó i de la urbanització del Mirador, l'acabament de les de la Nau, la millora dels serveis socials, o la reducció del deute fins a arribar al 3 %, entre altres actuacions.